Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Vuelta 2014 – etapa a ll-a

Vuelta 2014 San Fernando

Ziua va începe cu o căţărare de categoria a treia – Alto del Cabrito – la finalul căreia îl vom afla pe primul purtător al tricoul alb cu buline albastre. Tot acolo se va forma şi evadarea, una ale cărei şanse de reuşită vor fi egale cu zero, deoarece echipele sprinterilor nu au cum să fie păcălite atât de devreme. Şi grupările oamenilor de general vor trebui să fie atente, pentru că aproape toată etapa se va desfăşura de-a lungul coastei, iar asta înseamnă că şansele de a se forma “borduri” vor fi destul de mari.

Apoi, pe final, cicliştii vor mai întâmpina câteva obstacole – două sensuri giratorii plasate în ultimul kilometru – ce pot strica “trenuleţele” formate până la acel punct. În istoria recentă a Turului Spaniei, etapele de plat au consemnat mereu surprize, iar acest scenariu e posibil să se regăsească şi acum, în ciuda faptului că John Degenkolb, Nacer Bouhanni, Moreno Hofland, Peter Sagan şi Michael Matthews se află în pluton. Dintre aceştia, Degenkolb şi Bouhanni par a fi cei mai puternici, însă pe un finiş precum cel de duminică, lupta nu se va reduce doar la forţă sau la numărul colegilor, ci şi la plasament.

Un sprinter de urmărit, capabil să dea lovitura, va fi Jens Debusschere, campionul Belgiei. Acesta a arătat bine în Turul Beneluxului şi se va bucura de o echipă solidă, capabilă să îl aducă în ultimii 200 de metri. Nici Andrea Guardini nu va trebui neglijat, micuţul italian aflându-se în continuare în căutarea unui nou contract, pe care l-ar putea primi în cazul unui succes în Vuelta. În fine, deşi nu i se potriveşte 100%, şi Gerald Ciolek va fi un om de urmărit la San Fernando, oraş ce va găzdui pentru prima dată o sosire de etapă în Turul Spaniei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: