Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a XXl-a

Le Tour 2014 Paris

Ultima zi a cursei va fi una de paradă în prima sa jumătate, lucrurile serioase urmând să înceapă atunci când se va ajunge la Paris, acolo unde vor fi parcurse opt tururi de circuit. În mod tradiţional, plutonul va fi condus la prima trecere de Astana, echipa învingătorului, Vincenzo Nibali, urmând ca apoi să se formeze o evadare. Mai mult ca sigur, Jens Voigt va ataca pentru a-şi lua adio de la Turul Franţei, după 17 participări consecutive şi două etape câştigate de-a lungul timpului. Cum şansele lui şi ale celorlalţi evadaţi sunt infime pe Champs-Élysées, etapa se va încheia la sprint, acolo unde Marcel Kittel va fi marele favorit.

Germanul a părut foarte obosit în a doua jumătate a Turului Franţei, însă perspectiva unui nou succes la Paris îl va motiva pentru această etapă finală. Tocmai de aceea, dacă Giant-Shimano îl va aduce într-o poziţie bună cu 300 de metri înainte de sosire, Kittel nu ar trebui să rateze victoria. Având în vedere rezultatele de până acum, Alexander Kristoff va fi principalul său rival, deşi sosirea din capitala Franţei nu i se potriveşte, fiind mai pe placul sprinterilor de forţă, aşa cum este André Greipel, care a părut mai proaspăt decât compatriotul său în ultima vreme.

Va fi pentru a 105-a oară când o etapă din Turul Franţei se va încheia la Paris. Recordul de victorii acolo este deţinut de Eddy Merckx şi Mark Cavendish, care s-au impus de câte patru ori. Dacă belgianul a obţinut trei dintre succese la contratimp, britanicul a câştigat de fiecare dată la sprint masiv.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: