Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Turul Colorado a anunţat cele 16 echipe echipe care vor participa la a patra ediţie, ce se va desfăşura între 18 şi 24 august. Dintre acestea, cinci sunt de World Tour (BMC, Cannondale, Garmin-Sharp, Tinkoff-Saxo, Trek Factory Racing), patru vin din al doilea eşalon (Drapac, NetApp-Endura, Novo Nordisk, UnitedHealthcare), în vreme ce şapte sunt Continentale (Bissell Development, Hincapie Sportswear Development, Jamis-Hagens, Jelly Belly, Optum, Rapha Condor, SmartStop). Anul acesta, cursa din Statele Unite va avea trei finişuri în căţărare (inclusiv contratimpul individual de la Vail), toate la peste 2900 de metri altitudine.

În a doua zi de pauză din Turul Franţei, Omega Pharma-Quick Step a anunţat că echipa se va numi de la anul Etixx-Quick Step. Deşi Omega Pharma va dispărea din titulatura formaţiei, sponsorul propriu-zis nu se schimbă, deoarece Etixx este un brand al companiei Omega Pharma, care e deţinută de Marc Coucke. De asemenea, gruparea belgiană i-a prelungit contractul lui Tony Martin, care va rămâne acolo până la finalul lui 2016. Germanul se află de trei ani la echipa manageriată de Patrick Lefevere, iar în această perioadă a câştigat etape din Turul Franţei, titluri mondiale la contratimp, Turul Beijingului şi Turul Belgiei.

Fabio Aru a confirmat că va participa în Vuelta, ultimul Mare Tur al sezonului, acolo unde obiectivul său va fi o clasare cât mai bună la general. În vârstă de doar 24 de ani, italianul a impresionat în această primăvară, după ce a câştigat o etapă în Giro şi a terminat pe locul trei la general. Turul Spaniei, unde Aru va fi liderul Astanei, se va desfăşura între 23 august şi 14 septembrie, iar traseul este unul pe gustul rutierului peninsular, cu un singur contratimp individual şi nu mai puţin de nouă finişuri în căţărare.

Euskadi va dispărea în acest sezon, din cauza problemelor financiare grave cu care se confruntă echipa manageriată de Miguel Madariaga. Situaţia prin care trece Euskadi este atât de delicată, încât gruparea nici măcar nu va mai aştepta finalul anului pentru a se opri, ci luna august, ultima cursă a lui Euskadi urmând să fie Turul Burgosului, care se va încheia pe 17 august. În acest an, cel mai bun rutier al formaţiei a fost Carlos Barbero, învingător în Volta ao Alentejo şi clasat pe locul trei la Campionatele Naţionale.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: