Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Vincenzo Nibali a făcut din Turul Franţei proprietatea sa personală şi le-a arătat tururor celor care s-au îndoit de el înainte de startul cursei că au greşit. Totuşi, în ciuda faptului că a obţinut o victorie în Alpi şi şi-a consolidat tricoul galben, nu italianul este ciclistul săptămânii la Cafe Roubaix, ci Thibaut Pinot. Pentru unii, alegerea poate părea surprinzătoare, însă motivele sunt temeinice. Anul trecut, pe vremea aceasta, rutierul lui FDJ se afla în cel mai dificil moment al carierei sale de profesonist, deoarece era obligat să abandoneze Turul Franţei după etapa a 15-a, din cauza fricii arătate pe coborări. La acea vreme, nu se ştia dacă şi când va trece tânărul ciclist peste această problemă, care îi punea sub semnul întrebării cariera. Marc Madiot, managerul lui FDJ, a reacţionat imediat şi a decis ca Pinot să ia parte la câteva şedinţe de condus, într-o maşină de Formula 1, la viteze de peste 190 km/h.

Datorită sesiunilor de la Magny-Cours, derulate alături de Max Mamers, un fost pilot de raliuri, Pinot a trecut peste fobia dezvoltată încă de la vârsta de 12 ani, lucru ce a devenit evident în cursele din 2014, dar mai ales în a doua săptămână a Turului Franţei. Pus sub presiune de AG2R în etapele alpine, ciclistul în vârstă de 24 de ani s-a comportat admirabil şi nu a pierdut deloc timp pe coborâri, răspunzând cu multă încredere forcingului declanşat de compatrioţii săi. Pe de altă parte, la fel de adevărat este că acesta a fost un prim test, greul urmând să vină în Pirinei, unde coborârile sunt mult mai tehnice.

Nu doar pemtru a deveni mai bun pe coborâri a muncit mult Pinot în iarnă, ci şi pentru a face progrese la contratimp, iar rezultatele, chiar dacă au fost trecute de mulţi cu vederea, au venit, în curse ca Turul Ţării Bascilor, Turul Romandiei şi Turul Elveţiei. La toate acestea, trebuie adăugat spiritul ofensiv al rutierului din Hexagon, Thibaut Pinot arătând că nu îi este frică să atace pe munte, el fiind unul dintre protagonişti atât în Vosgi, cât şi în Alpi. Asta denotă o încredere uriaşă în picioarele sale şi în forma de moment, două aspecte care, adăugate la cele de mai sus, se pot concretiza într-un loc pe podium la Paris.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: