Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Ce-ar fi fost dacă…

Când Jack Bauer şi Martin Elmiger au plecat în evadare la startul etapei a XV-a, nimeni nu le-a dat o şansă să ajungă singuri la final. Sprinterii puri nu mai beneficiaseră de o oportunitate de mai bine de o săptămână, traseul dintre Tallard şi Nîmes număra 222 de kilometri, iar vremea nu se anunţa deloc favorabilă, ridicând un obstacol în plus în faţa unor rutieri obosiţi deja după durele etape alpine. Însă, aşa cum se întâmplă o dată la câteva Mari Tururi, acţiunea celor doi, privită de mulţi cu scepticism, a reuşit şi a intrat pentru totdeauna în istoria Marii Bucle.

Cu zece kilometri înainte de sosire, doar 60 de secunde îi despărţeau pe evadaţi de pluton, iar contactul vizual exista, misiunea urmăritorilor fiind facilitată de acest element. Totuşi, cum trena a fost haotică, şi echipele sprinterilor parcă nu s-au înţeles sau nu au fost 100% convinse să dea totul, Elmiger şi Bauer au rămas în frunte şi au intrat în ultimul kilometru ca favoriţi. Acolo, când mai erau doar 600 de metri, Bauer a accelerat, Elmiger a răspuns, sprinterii au declanşat şi ei sprintul, însă Bauer a avut un kick suplimentar şi a trecut triumfător linia de sosire, devenind primul ciclist neo-zeelandez care îşi adjudecă o etapă din Le Tour.

Aşa ar fi arătat cronica rundei de duminică, dacă plutonul nu i-ar fi prins pe cei doi temerari, dacă Jack Bauer nu s-ar fi oprit din pedalat pentru o secundă în ultimii 600 de metri şi dacă ar fi fi fost victorios la final. Aşa, rutierul lui Garmin-Sharp va rămâne cu o uriaşă dezamăgire, cu cel mai dur moment din cariera de ciclist, cu un loc zece în clasamentul etapei şi cu inevitabila întrebare: “ce-ar fi fost dacă?”.

Single Post Navigation

One thought on “Ce-ar fi fost dacă…

  1. M-a amuzat faptul ca ai crezut in reusita evadatilor cu numai 700 metri inainte de final si la 10 secunde de pluton ! 😀 Nu le-am dat nici o sansa, 700 metri sunt o eternitate pina la linia de Finish, mintea ti se inunda mintea de aparitia in orice moment al ` balaurului ` chiar la roata din spate si concentrarea este zero. Zero barat.
    Un francez a postat cineva un video pe FB si vantul batea fff tare, inclin sa cred ca acesta a fost obstacolul de care s-a lovit plutonul in ultimii 8-10 km cand au tras din rasputeri si cu greu scadea diferenta de secunde. Nu a contat ca l-au prins pe Bauer in ultimii 10-12 metri, daca era un pic mai destept ar fi trebuit sa se rupa de Elmiger care ptr 1-2 km a fost o piatra de moara ptr acesta.
    Kittel daca nu este adus de trenulet nu reprezinta nimic la sprint, sa ajunga pe locul 11 este mai mult decat jenant. Greipel a sprintat dar cred ca s-a sufocat din moment ce-a trecut linia de sosire din inertie. O etapa buna din care ar fi trebuit sa profite Sagan dar nu stiu ce se-ntampla cu el, parca are 2 saci de ciment in spate….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: