Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a XV-a

Le Tour 2014 Nimes

Săptămâna secundă a Marii Bucle nu a fost deloc prietenoasă cu sprinterii, care au suferit în mai multe rânduri şi au fost nevoiţi să se încadreze mereu în timpul maxim permis de regulament. Parcă pentru a-i răsplăti pentru chinul îndurat, organizatorii le-au pregătit o zi de plat în etapa a XV-a, când cicliştii vor pleca din Tallard şi vor ajunge la Nîmes, după 222 de kilometri uşor valonaţi, care însă nu au nicio căţărare repertoriată. De altfel, nu traseul reprezintă o problemă, ci vântul puternic din zonă, mistralul, ce ar putea duce la formarea unor “borduri”, transformând etapa într-una foarte tensionată.

Ultimii cinci kilometri vor avea mai multe sensuri giratorii ce vor trebui abordate cu multă prudenţă de echipe, însă kilometrul de final nu va ridica niciun fel de probleme, fiind perfect plat, pe gustul lui Marcel Kittel. Învingător în trei etape până acum, germanul în vârstă de 26 de ani caută a patra victorie de la această ediţie, iar dacă va avea picioarele din prima săptămână, are toate şansele să o obţină. Chiar dacă din “trenuleţ” va lipsi Dries Devenyns, care a abandonat, Kittel nu ar trebui să aibă probleme în a-şi trece în cont încă un succes.

André Greipel, Alexander Kristoff, Peter Sagan şi Bryan Coquard vor fi cei ce vor încerca să îi dea peste cap socotelile sprinterului de la Giant-Shimano, iar dacă vreunul dintre aceştia va reuşi, atunci succesul său va putea fi considerat o surpriză. La Nîmes, acolo unde va ajunge caravana, se va sosi pentru a 17-a oară în istoria Turului Franţei. Printre cicliştii care s-au impus în oraşul din regiunea Languedoc-Roussillon se numără Lucien Petit-Breton, François Faber, André Darrigade sau Mark Cavendish.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: