Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei – lupta se dă pentru podium

Odată cu victoria lui Vincenzo Nibali la Chamrousse, socotelile pentru primul loc al ierarhiei generale s-au cam încheiat. Nu neapărat timpul pe care italianul l-a pus în raport cu oponenţii săi i-a descurajat pe aceştia, ci forma arătată de purtătorul tricoului galben şi maniera categorică în care s-a impus, fără să arate pe parcurs că ar avea vreo slăbiciune, cauzată de vreme, munţi sau de absenţa unor colegi pe ultima parte a etapei a 13-a. În condiţiile în care are un avans de peste trei minute şi jumătate în faţa următorului clasat, Nibali poate aborda cu mai multă linişte restul cursei, în timp ce adversarii săi vor fi obligaţi să îşi facă alte calcule.

Dintre aceştia, cel mai bine stă Alejandro Valverde, care se află din ce în ce mai aproape de îndeplinirea unui mai vechi vis, podiumul în Turul Franţei. Spre deosebire de alte ediţii, spaniolul de la Movistar a avut acum parte de un parcurs fără probleme, iar dacă lucrurile vor continua la fel, poate spera că la Paris se va afla cu o treaptă sub Nibali. La Chamrousse, Valverde a arătat din nou că nu îşi asumă riscuri, o strategie care l-a trădat în trecut. De această dată, situaţia arată excelent pentru el, deoarece ultima săptămână aduce Pirineii şi un contratimp individual, două elemente ce ar trebui să îl favorizeze în lupta cu ceilalţi pretendenţi la podium.

În momentul de faţă, principala ameninţare pentru iberic vine din partea francezilor, Romain Bardet şi Thibaut Pinot. Cei doi, mult mai tineri şi mai lipsiţi de experienţă, trebuie să îl atace constant pe Valverde, astfel încât să îi ia cât mai mult timp înaintea penultimei zile. Pe de altă parte, cicliştii gazdelor sunt obligaţi să fie atenţi la Tejay van Garderen, un rutier care le poate sfărâma visul de a termina între primii trei. Dacă se vor concentra prea mult pe Valverde şi îl vor neglija pe american, Bardet şi Pinot se pot trezi depăşiţi de acesta, avantajul rutierul echipei BMC fiind contratimpul dintre Bergerac şi Perigueux. Poate că lupta pentru tricoul galben s-a încheiat, dar toate intrigile secundare ce se dezvoltă între ceilalţi ciclişti promit o ultimă săptămână extrem de spectaculoasă.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: