Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un norvegian la Saint-Étienne

La începutul sezonului, Alexander Kristoff şi-a trasat două obiective clare: să câştige o clasică Monument şi să obţină un succes în Turul Franţei. Prima ţintă a atins-o în luna martie, atunci când a devenit cel dintâi norvegian care s-a impus în Milano-San Remo. De atunci şi până la startul Turului Franţei, ciclistul Katushei a mai bifat alte opt victorii, care l-au ajutat să pornească cu un moral ridicat în Marea Buclă. În prima săptămână a cursei, Kristoff a adunat două clasări pe podium şi a fost conştient că nu a putut obţine mai mult, în condiţiile în care Marcel Kittel a fost imbatabil.

Totuşi, asta nu l-a descurajat pe scandinav, care şi-a aşteptat liniştit şansa, fiind conştient că aceasta va apărea în cele din urmă. Încrederea şi răbdarea i-au fost răsplătite la Saint-Étienne chiar cu o zi înainte ca plutonul să ajungă în Alpi. Ajutat de un incredibil Luca Paolini, acelaşi om care a fost determinant în victoria obţinută în Milano-San Remo, Kristoff a trecut primul linia de sosire şi a devenit doar al cincilea rutier norvegian din istorie triumfător într-o etapă din Turul Franţei, după Dag-Otto Lauritzen, Thor Hushovd, Kurt-Asle Arvesen şi Edvald Boasson Hagen

Ajuns unul dintre cei mai importanţi sprinteri ai plutonului, Kristoff are toate şansele să îşi mai îmbogăţească CV-ul până la sfârşitul sezonului, printre competiţiile în care va mai participa aflându-se Cursa Arctică a Norvegiei, Clasica de la Hamburg şi Marele Premiu de la Plouay. Apoi, anul viitor va trebui să confirme toate aceste rezultate şi să demonstreze că este unul dintre cicliştii de referinţă ai plutonului, atât în clasice, cât şi în Marile Tururi.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: