Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a Xll-a

Le Tour 2014 Saint-Etienne

Traseul dintre Bourg-en-Bresse şi Saint-Étienne (185,5 kilometri) aduce oarecum cu cel din etapa anterioară, însă diferenţa este că ascensiunile repertoriate de pe traseu sunt mai facile, iar şansele de a se ajunge la un sprint sunt mai mari. Col de Brouilly, Côte du Saule-d’Oingt, Col des Brosses şi Côte de Grammond sunt cele patru obstacole ale zilei, ultimul urmând să se încheie cu aproximativ 22 de kilometri înainte de sosire. Tocmai de aceea, echipele interesate de victorie pot controla mai bine evadarea, astfel încât să le ofere liderilor oportunitatea de a lupta pentru locul întâi.

Mare favorit miercuri, Peter Sagan va porni şi acum cu prima şansă, iar slovacul va trebui să se asigure că va mai avea în ultimii zece kilometri un coleg care să răspundă eventualelor atacuri, în caz contrar riscând să îşi rateze din nou obiectivul. Orica-GreenEdge este o altă echipă ce se va implica la trenă, deoarece îl are pe Simon Gerrans, un ciclist ce vizează de ceva vreme un succes la această ediţie. Dacă evadarea va fi neutralizată, Matteo Trentin, John Degenkolb, Alexander Kristoff, Bryan Coquard şi André Greipel (în cazul în care ritmul nu va fi prea ridicat) vor fi alţi candidaţi puternici pentru victoria de etapă. Pe de altă parte, dacă grupul ce se va desprinde la startul zilei va sta în faţă, este de aşteptat ca acolo să se afle Jens Voigt, Sylvain Chavanel, Adam Hansen, Giovanni Visconti, Jeremy Roy, Nicolas Edet sau chiar Michael Albasini, astfel încât Orica-GreenEdge să nu fie nevoită să se implice la trenă.

Va fi pentru prima oară după şase ani când o etapă din Turul Franţei se va încheia la Saint-Étienne, oraşul natal al lui Gilles Delion, câştigătorul Turului Lombardiei din 1990. În 2008, la precedenta vizită, s-a plecat de la Bourg d’Oisans, s-a trecut peste Col de Parmenie, Croix de Montvieux şi Sorbiers, iar victoria i-a revenit germanului Marcus Burghardt, care l-a învins pe companionul său de evadare, spaniolul Carlos Barredo.

Single Post Navigation

One thought on “Turul Franţei 2014 – etapa a Xll-a

  1. Vad ca asta e o etapa in care cam oricine are sanse de castig.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: