Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a Xl-a

Le Tour 2014 Oyonnax

Uşor-uşor, caravana se apropie de Alpi, acolo unde pe rutieri îi vor aştepta două finaluri la altitudine. Până atunci, plutonul va avea parte de o etapă de tranziţie, dar asta nu înseamnă că ziua va fi uşoară, deoarece pe traseu se află multe căţărări, dintre care patru repertoriate: Côte de Rogna, Côte de Choux, Côte de Désertin şi Côte d’Échallon. Ultima se termină cu mai puţin de 20 de kilometri înainte de sosire, iar coborârea ce urmează este destul de tehnică, un aspect ce le poate da idei unor ciclişti, fie că aceştia se vor afla la acel moment în evadare sau în pluton.

Rămasă fără Alberto Contador, Tinkoff-Saxo nu mai are pretenţii la clasamentul general, ceea ce înseamnă că echipa manageriată de Bjarne Riis va încerca să câştige cel puţin o etapă. Miercuri, Tinkoff-Saxo va avea o şansă bună să îşi îndeplinească acest nou obiectiv, iar Nicholas Roche ar putea fi ciclistul pe care va miza pentru a merge în evadare. Tot acolo s-ar mai putea afla Sep Vanmarcke, Michael Albasini, Arthur Vichot, Sylvain Chavanel, Jeremy Roy, Jens Voigt, Tom-Jelte Slagter sau Jan Bakelants, care va încerca să îi aducă echipei sale, Omega Pharma-Quick Step, al treilea succes la această ediţie.

Nu este exclus ca unele dintre echipele care vor rata o prezenţă în grupul de frunte să reacţioneze şi să treacă la trenă, astfel încât să anihileze evadarea. Dacă asta se va întâmpla, etapa se va încheia la sprint, acolo unde Peter Sagan, Tony Gallopin, Jose Joaquin Rojas, Michal Kwiatkowski, Simon Gerrans, Ramunas Navardauskas sau Greg Van Avermaet vor lupta pentru victorie la cea dintâi sosire a plutonului în Oyonnax. Dintre cei menţionaţi mai sus, Rojas este singurul care are un succes la Oyonnax, obţinut în Tour de l’Ain, acum cinci ani, atunci când l-a învins pe Van Avermaet.

Single Post Navigation

Lasă un comentariu