Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Au trecut nouă etape din Turul Franţei, iar ciclistul de clasament general care a ieşit cel mai bine din toate aventurile prin care a trecut plutonul în Marea Britanie şi Hexagon este Vincenzo Nibali. Liderul Astanei a câştigat o etapă, a purtat tricoul galben vreme de şapte zile şi a avut grijă să îl cedeze înaintea celei mai dificile runde de până acum, astfel încât să îşi odihnească echipa, conştient că deznodământul ultimei zile petrecute în Vosgi va cântări mult atunci când se va ajunge la Paris, acolo unde Nibali speră să devină doar al şaptelea ciclist italian din istorie triumfător în Marea Buclă.

La un nivel mult mai bun decât cel arătat în precedentele curse din actualul sezon, “Rechinul” a impresionat în etapele care au propus un traseu similar clasicelor de primăvară (Paris-Roubaix şi Liège–Bastogne–Liège) şi a luat un avans foarte mare, ce îi permite să aştepte cu mai multă linişte etapele care se vor încheia la altitudine. Practic, italianul şi-a jucat foarte bine cărţile, conştient că acest Tur al Franţei este unul pentru all-rounderi şi poate fi marea sa ocazie să câştige trofeul, mai ales că deţinătorul titlului, Chris Froome, nu se mai află aici.

Până în urmă cu o lună, 2014 a fost un sezon marcat de incertitudini şi îndoieli pentru Vincenzo Nibali. Nimic nu se lega în evoluţia ciclistului Astanei, rezultatele nu veneau, iar presiunea din partea lui Alexandre Vinokourov, managerul echipei, era uriaşă. Între timp, rutierul peninsular şi-a revenit, a arătat că are picioare puternice şi o motivaţie uriaşă, însă rămâne un semn de întrebare cu privire la ce poate face în etapele de munte înalt. Cum de la Criteriul Dauphiné până la startul Marii Bucle nu au trecut decât câteva săptămâni, Nibali nu a avut – pe hârtie – suficient timp ca să facă multe îmbunătăţiri şi să ajungă la forma optimă pentru a fi la 100% vreme de trei săptămâni. Dacă va fi sau nu aşa, dacă Nibali va putea câştiga sau nu singurul Mare Tur care îi lipseşte din palmares, vom afla mai întâi pe La Planche des Belles Filles, iar apoi în Alpi şi Pirinei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: