Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a lX-a

Le Tour 2014 Mulhouse

A doua zi pe care caravana o va petrece în Vosgi va fi propice unei evadări, deoarece pe traseu sunt înşirate nu mai puţin de şase căţărări repertoriate. Plutonul va lua startul din Gérardmer şi va începe să urce pe Col de la Schlucht, ascensiune ce va fi urmată de Col du Wettstein, Côte des Cinq Chateau, Côte de Gueberschwihr, Le Markstein şi Grand Ballon, căţărare care a fost folosită pentru prima dată în Turul Franţei la ediţia din 1969. Din vârful acesteia până la final mai rămân 43 de kilometri de coborâre şi de plat, ceea ce înseamnă că etapa nu va reprezenta nicio miză pentru rutierii de clasament general, ce vor fi mai mult cu gândul la runda de luni.

Sâmbătă, Franţa a obţinut primul succes la această ediţie, însă asta nu înseamnă că nu mai sunt suficienţi ciclişti din Hexagon interesaţi să meargă în evadare şi să lupte pentru o victorie. Unul dintre aceştia este Cyril Gautier, însă Europcar poate să mizeze şi pe Pierre Rolland, căruia îi va face cu ochiul profilul etapei din Vosgi. Un alt francez de urmărit va fi Jeremy Roy, bun nu doar pe căţărări şi pe coborâri, dar şi capabil să plece într-un contratimp individual pe final. Alţi oameni care mai pot merge în evadare sunt Simon Spilak, Jens Voigt, Giovanni Visconti, Daniel Navarro, Alessandro De Marchi sau Michael Albasini, cu toţii rutieri ai unor echipe care încă nu au bifat o victorie până acum.

Va fi pentru a 16-a oară când o etapă din Turul Franţei se va încheia la Mulhouse, printre rutierii care s-au impus în oraşul aflat în apropiere de graniţa cu Elveţia şi Germania numărându-se Nicolas Frantz (1925), Joaquim Agostinho (1969), Bernard Hinault (1981), Laurent Fignon (1992) sau Michael Rasmussen (2005).

Single Post Navigation

One thought on “Turul Franţei 2014 – etapa a lX-a

  1. Sorin A. on said:

    Vorba lui Andrei Comsa de la Eurosport: „un adevarat Montagne Russe, etapa de azi”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: