Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Turul Franţei 2014 – etapa a lll-a

Le Tour 2014 Londra

Plutonul va reveni la Londra la şapte ani după ce Fabian Cancellara a câştigat contratimpul individual desfăşurat acolo. Tot atunci, un Bradley Wiggins care nu se gândea că peste cinci ani avea să câştige Turul Franţei a terminat pe locul al patrulea şi s-a arătat dezamăgit că a ratat podiumul etapei. Acum, cicliştii vor avea de parte de o etapă în linie, uşor valonată, dar care nu le va pune probleme sprinterilor, aşteptaţi să lupte pentru victorie în apropierea finişului plasat în apropierea Palatului Buckingham, unde s-a încheiat şi cursa pe şosea de la Jocurile Olimpice.

În ultimul kilometru, două obstacole le pot crea probleme rutierilor: un viraj unde drumul se îngustează, chiar la intrarea în ultimii 1000 de metri, şi un sens giratoriu care apare cu doar 300 de metri rămaşi până la sosire. Plasamentul va fi esenţial acolo, iar sprinterii vor trebui să se asigure că vor mai avea alături un coleg după acel punct al cursei. Marcel Kittel va porni cu prima şansă, nu doar pentru că se află într-o formă excelentă, dar şi deoarece are cel mai omogen şi puternic “trenuleţ”. Tocmai de aceea, va fi o bătălie intensă între adversarii germanului pentru a-i lua roata acestuia, toţi fiind conştienţi că astfel au o şansă în plus de a-l învinge.

Principalul oponent al lui Kittel va fi compatriotul său, André Greipel. Campion naţional în urmă cu o săptămână, ciclistul lui Lotto-Belisol se bucură şi el de un “trenuleţ” bun, care îi permite să spere că îl va învinge pe primul purtător al tricoului galben de la această ediţie. Pentru locul al treilea, lupta se anunţă foarte deschisă: Peter Sagan, deşi nu un sprinter pur, poate să încheie pe podium şi să îşi consolideze tricoul verde, la care atentează şi norvegianul Alexander Kristoff, care se va implica în sprintul de la Londra, oraş ce i-a purtat noroc în 2012, când a intrat în posesia bronzului olimpic. În ceea ce îi priveşte pe francezi, speranţele lor vor fi puse în Arnaud Démare şi Bryan Coquard, acesta din urmă fiind până acum surpriza plăcută a Turului.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: