Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Săptămâna “Rechinului”

Este adevărat, de la Trofeo Melinda şi până la etapa secundă a Turului Franţei au trecut opt zile, dar ideea rămâne: Vincenzo Nibali este rutierul care a impresionat cel mai mult în ultima vreme, după ce timp de cinci luni a părut ieşit din formă şi mereu în urmă cu pregătirea. Venit în Marea Buclă din postura celui care nu are foarte mult de pierdut, ciclistul Astanei a arătat că nu trebuie privit cu neîncredere de Chris Froome şi Alberto Contador, principalii favoriţi la câştigarea trofeului, deoarece oricând este capabil să îi surprindă, mai ales dacă aceştia continuă să se supravegheze.

Duminică, la Sheffield, campionul Italiei a demonstrate (încă o dată) nu doar că are panaş, dar şi că ştie să profite de orice situaţie, victoria sa, venită după un atac calculat, reprezentând şi o declaraţie de intenţie la adresa adversarilor. Primul campion italian din ultimii 15 ani care a obţinut un succes în Turul Franţei, Vincenzo Nibali promite enorm în această cursă, ce îi poate aduce la final un loc între legendele sportului, mai ales că “Rechinul” nu va renunţa în nicio clipă la luptă, nici măcar atunci când şansele vor părea a nu mai fi de partea sa.

Doar al 18-lea rutier din toate timpurile care poartă tricoul de lider în toate Marile Tururi, liderul Astanei nu are de gând să păstreze prea mult tunica distinctivă, deoarece asta ar însemna să îşi consume inutil echipa. De altfel, etapa a cincea, care va duce plutonul pe pavatele din nordul Franţei, ar putea fi cea în care Nibali va preda locul întâi la general, în timp ce va sta cu ochii pe adversarii săi, sau chiar va încerca să le mai ia timp acestora. Apoi, odată cu apariţia munţilor, orice va fi posibil dacă italianul în vârstă de 28 de ani îşi va găsi forma pe care o caută de la startul stagiunii.

Single Post Navigation

3 thoughts on “Săptămâna “Rechinului”

  1. N-am inteles pasivitatea celorlalti in ultimul Km, Sagan se uita la ceilalti si toti rulau intr-un stil de …plictiseala, as putea spune, daca s-ar fi sprintat tare in ultimii 6-700 metri nu mai imbraca Nibali tricoul galben la final. Ciudata reactia urmaritorilor, de neinteles ptr mine mai ales ca vorbim de TdF si nu de vreo cursa din primavara. O sa-si cam oboseasca echipa urmatoarele etape si cand vor incepe muntii parca-l vad ca o sa ` dispara `, ca si victorie este binevenita si a mai animat clasamentul.

    • Nu sunt de acord, aici s-a vazut simtul tactic al lui Nibali, dar si inteligenta lui Vinokourov, care a gandit aceasta actiune ce va avea efecte pozitive si peste doua zile (cu conditia ca italianul sa ramana in galben).

  2. Adica vrei sa spui ca urmaritorii au tras din rasputeri sa-l ajunga si n-au putut ? 😀 Exista o faza unde Sagan da pedale false uitandu-se in dreapta sa vada reactia celorlalti, nu pleaca, se ruleaza enervant de incet de parca nu mai era nimeni in fata si pina si Nibali are un moment in care se uita-n urma si pare a spune: ” Ce faceti acolo, dormiti ?? ” 😀
    Tactica a fost excelenta dar atacul n-a fost unul de asa maniera incat sa nu poate fi prins ` evadatul ` , la asta ma refeream. Are avantajul etapelor de plat, cu siguranta ca daca urmau acum muntii nu-l prindeau 2 etape la rand in galben, mai ales cu un Contador aflat intr-o forma excelenta. In fine, va conta razboiul sprinterilor, exceptie Etapa 5-a.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: