Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Kittel, cu o clasă peste ceilalţi

Gary Verity i-a promis lui Christian Prudhomme un start cum Turul Franţei nu a mai avut în istoria sa de peste un secol, iar cuvintele britanicului, privite cu neîncredere de mulţi, s-au dovedit a avea acoperire în prima etapă, atunci când peste două milioane de fani s-au aliniat pe marginea drumului pentru a-i vedea pe rutierii care au parcurs traseul dintre Leeds şi Harrogate. Pasiunea acestora şi explozia de culori creată au fost impresionante şi au arătat că decizia ASO de a aduce Turul Franţei în Regatul Unit a fost una dintre cele mai inspirate din ultima vreme.

După procesiunea dintre cele două oraşe, pigmentată de o evadare clasică a lui Jens Voigt, care a îmbrăcat tricoul alb cu buline roşii la 16 ani după ce a făcut-o prima dată, în Turul său de debut, finalul de la Harrogate a scos la suprafaţă tensiunea uriaşă existentă în pluton, care s-a materializat într-o căzătură produsă de marele favorit al gazdelor, Mark Cavendish. Ultimul kilometru a fost animat de Fabian Cancellara, dar atacul elveţianului nu a avut doar darul de a produce spectacol, ci şi de a aduce haos în echipa lui Omega Pharma-Quick Step, care controlase perfect ostilităţile până la acel moment.

Panicat de perspectiva unei înfrângeri suferite în faţa propriilor suporteri şi a familiei, Cavendish nu a mai fost lucid pe final şi a stat la originea unei căzături ce l-a scos din joc pe Simon Gerrans, dar care, mai important, îi poate încheia devreme participarea în Le Tour, deoarece britanicul a suferit o dislocare a umărului ce îl va chinui serios, în special în etapa secundă. Dacă el a fost personajul negativ, Marcel Kittel a fost omul zilei, câştigând etapa şi oferind o mini-surpriză, deoarece nimeni nu l-a crezut în stare să treacă de acele mici dealuri de la final, cu pante şi de 9% şi cu un puternic vânt de faţă.

Însă germanul a fost autorul unuia dintre cele mai bune sprinturi din carieră, a obţinut a cincea victorie în Turul Franţei şi a confirmat că îşi merită din plin titulatura de “rege al sprintului”. Anul acesta, ciclistul lui Giant-Shimano va fi omul de învins la sprinturi, iar o evoluţie a sa precum a lui Cavendish în vremurile bune, când britanicul aduna cinci sau şase succese, nu este exclusă. Până la următoarea oportunitate, germanul în vârstă de 26 de ani îşi va savura victoria memorabilă, dar şi a doua zi în tricoul galben, după cea din 2013.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: