Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Matti Breschel este un ciclist de care ghinionul s-a lipit incredibil în ultimii trei ani şi parcă nu a mai vrut să plece. Unul dintre cei mai pormiţători oameni de clasice la un moment dat, dublu medaliat la Campionatele Mondiale, danezul s-a confruntat cu multe accidentări exact atunci când era aşteptat să facă un nou pas înainte şi să îşi confirme talentul ce a fost vizibil încă din perioada petrecută la tineret. Una dintre accidentări, poate cea mai ciudată întâlnită vreodată în ciclism, a venit la finalul Turului Omanului, atunci când Breschel se îndrepta către hotel, cu o viteză de 70 km/h, şi a fost lovit de o saltea zburătoarea, care l-a trimis la pământ.

Acel incident l-a obligat să stea în afara curselor până la începutul lunii aprilie, iar când a revenit, a avut parte de o nouă accidentare, de această dată în Turul Flandrei. Din această cauză, scandinavul a mai petrecut o lună pe tuşă, întorcându-se doar în Cele Patru Zile de la Dunkerque, acolo unde a abandonat în chiar ultima zi. În iunie, Matti Breschel şi-a făcut revenirea în curse în Turul Luxemburgului, iar nimeni din staff-ul lui Tinkoff-Saxo nu avea aşteptări din partea lui, însă rutierul în vârstă de 29 de ani a surprins pe toată lumea cu evoluţia sa şi a mers la un nivel foarte ridicat, profitând poate de ultima oportunitate a carierei pentru a arăta că nu este terminat.

În Luxemburg, Breschel a câştigat cele mai dificile două runde, a terminat pe locul secund o alta şi şi-a adjudecat clasamentul general, bifând primul succes al carierei într-o cursă pe etape. Astfel, el a devenit doar al treilea rutier danez din istorie care s-a impus în Turul Luxemburgului, după Sören Lilholt, în 1987, şi Jørgen Bo Petersen, în 2001. Pe lângă victoriile obţinute în Marele Ducat, vice-campionul mondial de la Geelong a intrat şi în atenţia lui Bjarne Riis pentru un loc în echipa ce va fi trimisă în Turul Franţei. Dacă va impresiona şi în Turul Elveţiei, care va debuta sâmbătă, atunci Matti Breschel se poate gândi deja la a doua participare din carieră în Le Tour.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: