Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a XXl-a

T15_Fassa_alt

În ultima zi a Turului Italiei, plutonul va pleca din Gemona del Friuli, cu destinaţia Trieste, un oraş superb, cu o istorie extrem de încărcată. La 20 de kilometri de la start, rutierii vor urca pe Passo di Monte Croce, o căţărare de categoria a patra, vor trece apoi prin Gradisca d’Isonzo, Monfalcone, Duino, Sistiana şi Miramare (unde se află unul dintre cele mai frumoase castele ale Italiei), după care vor ajunge în oraşul de sosire, acolo unde vor parcurge opt tururi de circuit. De fiecare dată, caravana va parcurge o ascensiune nerepertoriată, în lungime de 600 de metri şi cu pantă medie 5%, pe care pot apărea atacuri la ultima trecere, mai ales că vine cu doar trei kilometri înainte de finiş.

Evident, Nacer Bouhanni va porni cu prima şansă la victorie, francezul în vârstă de 23 de ani arătând, după retragerea lui Marcel Kittel, că este peste toţi ceilalţi sprinteri. Bouhanni nu va căuta doar să obţină un nou succes, ci şi să îşi asigure tricoul roşu, pentru asta fiindu-i necesară o clasare în top cinci. Aflat la 25 de puncte în urma adversarului de la FDJ, Giacomo Nizzolo are şanse mici să îl detroneze, însă italianul nu renunţă la obiectivul de a bifa o victorie în Corsa Rosa. Pentru asta, ciclistul echipei Trek trebuie să nu mai repete greşelile comise la sprinturile precedente şi să se asigure că va accelera pe final fără să îl aibă pe Bouhanni în roata sa. În afară de cei doi, Elia Viviani, Roberto Ferrari, Ben Swift şi Luka Mezgec mai sunt aşteptaţi să se implice în lupta ce se va da pentru victorie în ultima zi de cursă.

Va fi pentru a doua oară în istoria Turului Italiei când cursa se va încheia la Trieste, după ediţia din 1966. Oraşul de la Marea Adriatică a organizat până acum 20 de finişuri de etapă, precedentul având loc în urmă cu cinci ani, când Alessandro Petacchi, aflat pe atunci la echipa LPR, a terminat pe primul loc, fiind urmat pe podium de doi britanici, Mark Cavendish şi Ben Swift.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Il Giro 2014 – etapa a XXl-a

  1. Hm, Nizzolo parca nu poseda acel `kick down ` cu 100-150 metri de care Bouhanni este dependent ptr victoriile sale, evident, ca la orice alt sprinter. Nizzolo se lanseaza de departe si urca la viteza maxima insa parca nu-i deajuns si aici se cam face diferenta. Cel putin asta am vazut in duelul din Giro.

    Nizzolo seamana cu Kittel care vine `de undeva ` insa diferentele de inaltime si forta picioarelor sunt clar in avantajul germanului, insa cei 2 se aseamana mult ca stil, mi-ar fi placut sa-l vad pe Bouhanni contra lui Kittel la cateva sprinturi de final, cu siguranta ca germanul nu ar fi castigat chiar toate sprinturile,desi se afla intr-o forma de invidiat.

    Ar fi bine ca Nizzolo sa razbune in aceasta ultima etapa toate acele locuri 2 ptr ca in TdF va pleca cu un dezavantaj urias la capitolul moral in lupta directa cu Bouhanni, nu mai amintim ce nume grele se vor alinia la startul TdF.

    • Nu cred ca Giacomo Nizzolo va merge in Turul Frantei, nu am citit nimic in acest sens. Nici macar Bouhanni nu este sigur de locul sau, avand in vedere conflictul cu Arnaud Demare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: