Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Aru, favorit în Giro 2015

Nairo Quintana este “patronul” acestui Tur al Italiei, iar victoria la general nu mai are cum să îi scape, în ciuda faptului că mai sunt două etape până la final, iar una dintre acestea se va termina pe Monte Zoncolan. Contestat de unii după episodul “Stelvio”, columbianul în vârstă de 24 de ani a găsit modalitatea perfectă de a le răspunde criticilor, printr-o victorie în contratimpul individual încheiat pe Cima Grappa, acolo unde diferenţa dintre el şi al doilea clasat, Fabio Aru, a fost de 17 secunde, un ecart realizat în ultimii doi kilometri, atunci când orgoliul l-a făcut pe sud-american să forţeze, pentru a demonstra că este cel mai bun.

Totuşi, atenţia tuturor a fost îndreptată mai mult Fabio Aru, care a avut o nouă prestaţie excelentă, ce l-a ajutat să termine pe locul al doilea, în faţa unor rutieri mult mai experimentaţi, şi, pe hârtie, mult mai puternici. Deşi profesionist de doar un sezon şi jumătate, ciclistul Astanei e deja un nume de luat în seamă în cursele pe etape, progresul său fiind remarcabil pe toate planurile. Un rutier cu “motorul” lui Vincenzo Nibali, dar cu stilul lui Alberto Contador, Aru este aproape sigur că va termina pe podium în Corsa Rosa, o performanţă incredibilă, având în vedere că e doar a doua sa participare aici.

Pesimiste la startul Il Giro, când şansele lor de a obţine o clasare între primii trei nu erau deloc mari, gazdele se bucură acum de parcursul impresionant al lui Aru, care va deveni cel mai tânăr italian din ultimul deceniu clasat pe podium, cu condiţia să nu prindă pe Monte Zoncolan o zi foarte slabă, de care a scăpat până acum. Apoi, la anul, în funcţie de planurile lui Nibali, ciclistul sard se poate prezenta în Turul Italiei cu obiectivul clar de a câştiga tricoul roz, iar dacă va creşte în continuare şi va construi pe baza a ceea ce a făcut în 2014, este greu de crezut că nu va porni cu prima şansă la victorie.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: