Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a XlX-a

Il Giro 2014 Cima Grappa

Penultima zi importantă pentru oamenii de clasament general propune un contratimp individual în căţărare, pe Cima Grappa, acolo unde cursa nu a mai ajuns din 1968, când italianul Emilio Casalini a terminat cu un avans de 46 de secunde în faţa lui Eddy Merckx şi a obţinut singura sa victorie în Il Giro. Dacă atunci s-a plecat din Trento, startul se va da acum din Bassano del Grappa, iar primii 7,5 kilometri vor fi de plat, până la primul punct de cronometraj intermediar. Apoi, drumul va începe să urce, căţărarea din regiunea Veneto având 19,3 kilometri lungime şi pantă medie 8%. Ascensiunea este una în trepte, are şi câteva porţiuni de fals plat, acolo unde rutierii îşi vor putea trage sufletul, dar şi o zonă cu 14%, care apare cu mai puţin de cinci kilometri înainte de sosire, după al doilea punct intermediar.

Principalul favorit la victorie este Nairo Quintana, columbianul fiind dornic să le demonstreze contestatarilor că merită să poarte tricoul roz, iar acesta nu vine doar ca o consecinţă a haosului din urmă cu trei zile. Rutierul lui Movistar şi-a îmbunătăţit enorm contratimpul de când a devenit profesionist, şi etapa de vineri ar putea consemna o nouă evoluţie foarte bună din partea sa. Învingător la Barolo, Rigoberto Uran va fi şi el un candidat serios la victorie, mai ales că acest contratimp îi va oferi o penultimă ocazie de a reduce o parte din avantajul lui Quintana şi de a pune astfel presiune pe compatriotul său.

Etapa de pe Cima Grappa nu va reprezenta doar o afacere între sud-americani, deoarece Domenico Pozzovivo va avea şi el un cuvânt serios de spus, un parcurs bun putându-l duce pe micuţul italian până pe locul al treilea la general. În iarnă, Rafal Majka a muncit mult la contratimp şi va avea acum o nouă ocazie să arate cât de mult a crescut la această disciplină, iar astfel să îl devanseze pe Pierre Rolland, care este aşteptat să piardă secunde bune, la fel ca australianul Cadel Evans. În fine, Fabio Aru şi Wilco Kelderman sunt alţi ciclişti capabili să evolueze la un nivel ridicat pe Cima Grappa, la fel ca Ryder Hesjedal, care poate fi surpriza plăcută a acestei etape.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: