Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a XVlll-a

Il Giro 2014 Rifugio Panarotta

Odihniţi după ziua de pauză pe care şi-au luat-o miercuri, atunci când i-au permis evadării să reuşească, oamenii de clasament general vor reveni la lucruri mai serioase acum, odată cu etapa ce îi va purta între Belluno şi Rifugio Panarotta, pe distanţa de 171 de kilometri. Drumul va urca încă de la început şi va duce caravana în Dolomiţi, acolo unde rutierii vor aborda Passo San Pellegrino (18,5 kilometri lungime, pantă medie 6,2%), căţărare care a figurat ca finiş în 2006, atunci când spaniolul Juan Manuel Garate a câştigat, după ce Jens Voigt, care se afla lângă el, nu a dorit să lupte pentru victorie.

Apoi, după coborâre şi porţiunea de fals plat care va include şi sprintul de la Marina di Fiemme, plutonul va urca pe Passo del Redebus (4,7 kilometri, pantă medie 8,7%), o ascensiune de categoria a doua. Finalul etapei îi va găsi pe rutieri abordând Rifugio Panarotta, căţărare pe care nu s-a mai ajuns până acum în Giro. Panarotta are 16,8 kilometri şi pantă medie 8,5%, iar dacă ritmul va fi ridicat încă de la start, mulţi ciclişti vor avea probleme, în special din rândul “locotenenţilor”, nefiind exclus ca o echipă să vrea să îşi izoleze adversarii.

Runda de joi va fi foarte importantă pentru rutierii interesaţi de clasamentul tricoului albastru, acolo unde lider e Julian Arredondo. Columbianul este în continuare lider, iar dacă vrea să ajungă la Trieste cu tunica distinctivă, nu are voie să rateze evadarea. Cum avansul lui Arredondo nu mai e atât de mare, Robinson Chalapud sau Dario Cataldo pot fi la rândul lor tentaţi să meargă în frunte şi să lupte cu sud-americanul de la Trek pentru punctele puse în joc. În afară de cei trei, evadarea i-ar mai putea include pe Fabio Duarte, Sebastian Henao, Enrico Battaglin, Edoardo Zardini, Franco Pellizotti sau Matteo Rabottini.

În roz de două zile, Nairo Quintana nu ar trebui să aibă o misiune dificilă în a-şi apăra poziţia de lider al ierarhiei generale, columbianul dovedind pe Val Martello că este cu cel puţin o clasă peste toţi oponenţii săi. În schimb, Rigoberto Uran a arătat în ultima vreme că e destul de fragil şi nu este exclus să piardă din nou timp. Lumina reflectoarelor nu va fi doar pe cei doi, ci şi pe ceilalţi oameni de top zece, deoarece Cadel Evans (ocupantul ultimului loc de pe podium) şi Ryder Hesjedal (aflat pe nouă) sunt separaţi de numai 55 de secunde. Va fi suficient ca un rutier din acea zonă a clasamentului să dea un atac, pentru ca situaţia să explodeze.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: