Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a XVll-a

Il Giro 2014 Vittorio Veneto

Deşi foarte obosiţi după chinul îndurat marţi, sprinterii sunt aşteptaţi să se mobilizeze pentru această etapă şi să îşi pună echipele la treabă, pentru a anihila evadarea ce se va forma, astfel încât să nu mai rateze încă o ocazie, aşa cum a fost cazul la Rivarolo Canavese, săptămâna trecută. Traseul nu poate fi numit plat, mai ales în a doua jumătate, acolo unde vor apărea câteva denivelări şi trei căţărări de categoria a patra. Ultima dintre acestea – Ca’ del Poggio – are pantă maximă 16% şi vine cu 20 de kilometri înainte de sosire. Chiar dacă de acolo mai e destul până la final, unii rutieri (Luca Paolini, Moreno Moser, Johnny Hoogerland, Oscar Gatto, Fabio Felline, Lars Ytting Bak, Nathan Haas) vor fi inspiraţi de dificultatea dealului să încerce câteva atacuri, şi nu ar fi deloc exclus să reuşească, mai ales dacă sprinterii vor pierde serios contactul cu plutonul.

În cazul în care plutonul nu va fi cuprins de haos acolo, iar unele formaţii vor putea controla ostilităţile, se va ajunge la sprint, în Vittorio Veneto, unde ultimii 450 de metri sunt în linie dreaptă, iar cicliştii nu vor mai avea parte de emoţiile din zilele precedente. Nacer Bouhanni va fi principalul candidat la victorie, ciclistul echipei FDJ având ocazia să devină doar al doilea francez cu patru succese la o singură ediţie a Il Giro. Aşa cum a fost cazul şi în celelalte etape de plat, Giacomo Nizzolo va fi marele său adversar, italianul fiind dornic să bifeze, în cele din urmă, o victorie într-un Mare Tur. Un succes în etapa de miercuri îl va ajuta pe Nizzolo să relanseze lupta în clasamentul pe puncte şi să menţină suspansul pentru tricoul roşu până la Trieste. În afară de cei doi, ceilalţi “suspecţi de serviciu” vor fi Elia Viviani, Luka Mezgec, Roberto Ferrari, Ben Swift şi Enrico Battaglin, învingătorul de pe Oropa, care e avantajat de final.

Va fi pentru prima dată în ultimii 26 de ani când o etapă din Turul Italiei se va încheia în Vittorio Veneto, oraş ce a apărut pentru prima dată pe harta Il Giro în perioada interbelică. În 1988, în chiar ultima zi a cursei, au avut loc două semi-etape, una în linie, care i-a revenit elveţianului Urs Freuler, şi un contratimp individual, ce a fost câştigat de Lech Piasecki, polonezul aflat la singura victorie a carierei în Il Giro.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: