Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Ziua outsiderilor în Giro

O dată într-un Mare Tur, de obicei după o zi dificilă şi înaintea uneia şi mai dure, apare o etapă în care evadarea dă lovitura, deşi absolut nimic nu anunţa asta. Aşa au stat lucrurile şi vineri, în Giro, atunci când sprinterii erau aşteptaţi la Rivarolo Canavese, însă o evadare plăpândă şi lipsită de orice şanse, cel puţin la prima vedere, a ajuns la final. Astfel, Nacer Bouhanni, Giacomo Nizzolo şi Elia Viviani au fost nevoiţi să se mulţumească cu firimiturile, însă francezul poate fi mulţumit, deoarece şi-a consolidat primul loc în clasamentul tricoului roşu.

Omul zilei a fost Marco Canola, ciclist care anul trecut, în etapa a cincea din Corsa Rosa, s-a trezit singur în frunte după o căzătură produsă în ultimul kilometru, însă nu a rezistat pantei dificile de pe final şi nici sprintului declanşat de John Degenkolb. Acum, italianul s-a aflat în compania unor adversari de un alt calibru, dar asta nu îi ia cu nimic din merite, deoarece rutierul în vârstă de 25 de ani a insistat mereu cât timp s-a aflat în frunte şi i-a impulsionat pe colegii săi şi a tras din greu de fiecare dată când a dus trena, contribuţia sa la reuşita acelui grup dovedindu-se esenţială.

Un foarte promiţător ciclist în perioada petrecută la tineret, cu victorii în Giro delle Valle Cuneesi şi Giro del Veneto, Marco Canola nu a mai avut un parcurs atât de bun şi după ce a trecut la profesionişti, singurul rezultat notabil fiind o etapă adjudecată în Turul Langkawi 2012. Acum, după succesul din Il Giro, italianul nu doar că are şansa unui nou start în carieră, dar i-a şi făcut cursa lui Bardiani, singura echipă Pro Continentală care şi-a trecut în cont o etapă la această ediţie.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: