Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a Xlll-a

T15_Fassa_alt

Traseul dintre Fossano şi Rivarolo Canavese (157 de kilometri) este uşor valonat, dar nu le va pune probleme sprinterilor, care vor fi actorii principali ai etapei de vineri. Pentru a face lucrurile mai interesante, organizatorii au gândit un circuit în lungime de 22 de kilometri, cu un sprint intermediar plasat cu numai 14 kilometri înainte de sosire. Cum lupta pentru tricoul roşu este în continuare deschisă, vor fi suficienţi oameni interesaţi de punctele puse în joc acolo, deşi e posibil ca energia consumată să îi coste la finalul zilei.

Nacer Bouhanni va fi marele candidat la victorie, un succes la Rivarolo Canavese ajutându-l să îşi consolideze primul loc în clasamentul pe puncte. Din nou, Giacomo Nizzolo va porni etapa ca principalul adversar al lui Bouhanni, însă italianul va trebui să treacă peste complexul pe care se pare că l-a dezvoltat în faţa francezului. Nizzolo este un sprinter puternic, dar de fiecare dată alege prost momentul pentru a declanşa sprintul şi se transformă astfel într-un simplu “lansator” pentru oponenţii săi. Motivaţia ciclistului de la Trek e dublă: dacă va termina peste adversarul de la FDJ, va relansa bătălia pentru tricoul roşu.

Implicat în căzătura produsă de Tyler Farrar în etapa a zecea, Elia Viviani pare să îşi fi luat adio de la clasamentul pe puncte, însă italianul rămâne în continuare interesat de o victorie de etapă şi vineri va avea încă o ocazie să îşi îndeplinească obiectivul şi să îi aducă lui Cannondale primul succes din ultimii trei ani în Corsa Rosa. Un sprinter constant, Roberto Ferrari va fi şi el unul dintre protagonişti, dar e greu de crezut că rutierul echipei Lampre-Merida poate câştiga, cel mai bun rezultat pe care îl poate obţine fiind un loc pe podium. În schimb, Ben Swift va încerca să se impună şi să devină al nouălea britanic care obţine o victorie în Giro.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: