Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Ofensiva columbiană a început

Mulţi sunt de părere că etapele contracronometru sunt anoste, fără a avea vreo contribuţie la sarea şi piperul unei curse pe etape, însă lucrurile nu stau aşa, iar cel mai bun exemplu a venit în Turul Italiei, acolo unde contratimpul individual dintre Barbaresco şi Barolo a oferit una dintre cele mai spectaculoase etape de până acum şi a semnalat startul luptei pentru clasamentul general. De obicei, etapele de contratimp din Il Giro sunt greu de citit, surprizele fiind la ordinea zilei, şi lucrurile au stat la fel şi joi, atunci când Diego Ulissi a terminat pe un incredibil loc doi, după una dintre cele mai bune evoluţii din carieră.

Totuşi, nu italianul a fost omul zilei, ci Rigoberto Uran, devenit primul columbian din istorie lider în ierarhia din Corsa Rosa. Ciclistul echipei Omega Pharma-Quick Step a arătat încă din Turul Romandiei că a înregistrat progrese notabile la contratimp, astfel încât rezultatul de la Barolo nu poate fi considerat ca fiind o surpriză, mai ales că şi traseul l-a avantajat pe Uran. Aflat acum în tricoul roz, sud-americanul va pleca din pole-position în următoarele etape, când va trebui să se asigure că va evita acea zi slabă cu care s-a întâlnit de multe ori în trecut.

Venit pe trei la contratimp, Cadel Evans a coborât pe locul secund în clasamentul general, însă parcursul său nu a fost atât de slab cum a părut la prima vedere, deoarece australianul a pierdut timp (este adevărat, mult) faţă de un singur om, câştigând secunde în raport cu ceilalţi adversari. Totuşi, nu poate fi trecut cu vederea faptul că Evans nu mai are picioarele din 2011, ceea ce l-ar putea costa în ultima săptămână, când lupta pe care o va da va fi pentru podium, nu şi pentru tricoul roz, ce este departe de el acum, în ciuda celor doar 37 de secunde care îl despart de Rigoberto Uran.

De altfel, ierarhia rămâne în continuare foarte deschisă, cu nu mai puţin de şapte ciclişti aflaţi în calcule pentru primele trei poziţii. Evident, multe dintre socoteli depind de Nairo Quintana, principalul favorit la victorie înainte de startul cursei, care este aşteptat să îşi revină de pe urma problemelor de sănătate cu care s-a confruntat vreme de o săptămână şi jumătate. Dacă Uran a aprins câteva artificii la Barolo, Quintana e maestrul de ceremonii care a pregătit momentul culminant al sărbătorii până în cel mai mic detaliu, conştient că el poate avea ultimul cuvânt, cu o reprezentaţie de zile mari.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: