Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

O nouă alianţă în Giro?

Cu aproximativ 20 de kilometri înainte de finalul etapei a 11-a, Samuel Sanchez a trecut la trena plutonului şi a redus avansul lui Michael Rogers cu opt secunde, moment în care a devenit clar că acţiunea fostului campion mondial de contratimp nu are viaţă lungă. Imediat, Cadel Evans a venit lângă spaniol şi a vorbit ceva cu acesta, iar rezultatul a fost că spaniolul nu a mai tras atât de puternic, iar avantajul australianului a crescut la 40 de secunde, el devenind în acel moment favorit la victorie în Savona, acolo unde a ajuns singur, sărbătorind primul succes al carierei într-un Mare Tur.

În declaraţia dată la final, Evans a salutat rezultatul compatriotului său, iar comportamentul său a dat naştere unor speculaţii privind eventualele înţelegeri care s-ar putea forma odată cu startul etapelor dificile din a treia săptămână. Aflat în tricoul roz de câteva zile, ciclistul lui BMC are nevoie de tot ajutorul pe care îl poate primi, iar o alianţă între echipa sa şi Tinkoff-Saxo (două grupări vorbitoare de limba engleză) nu ar fi deloc exclusă, mai ales că obiectivele lui Cadel Evans şi Rafal Majka sunt diferite, iar cei doi nu s-ar călca pe picioare.

Dacă va fi sau nu aşa, vom afla în etapele montane (Val Martello şi Monte Zoncolan) din a doua jumătate a cursei, când actualul purtător al tricoului roz va rămâne singur pe ultimii kilometri, echipa lui fiind destul de “subţire”. Atunci, este posibil ca alianţei columbiene despre care s-a speculat că ar putea apărea sunt şanse să i se răspundă cu o alta la care nu nimeni nu se aştepta la startul cursei.

Single Post Navigation

One thought on “O nouă alianţă în Giro?

  1. Astfel de intelegeri au fost tot timpul in ciclism, mai mult sau mai putin sesizabile de la Tv. 😉 S-au legat multe prietenii de-a lungul timpului ( mai ales daca au fost coechipieri candva ) si nu-i ceva socant a ceea ce s-a intamplat in etapa 11-a.
    Ok, n-au mai tras cei de la BMC dar nu poti blama ptr ca celelalte echipe au` dormit ` pe ele ! Mie-mi lasa senzatia ca echipa a carui favorit poarta ` maglia rosa ` face legea si toata lumea se supune. Cu atat mai mult cu cat este un nume rasunator ( Cadel).
    Plutonul era la doar 11 secunde si dintr-odata…18-20 secunde, dar au fost acoperiti de faptul ca se intrase pe portiunea pavata 😉
    Razboiul este departe de a fi incheiat, iar de astfel de scenarii nu vom mai avea parte pina la final.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: