Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a Xll-a

T15_Fassa_alt

Până să ajungă în munţii înalţi, favoriţii la clasamentul general sunt aşteptaţi să lupte în contratimpul individual dintre Barbaresco şi Barolo, care se va desfăşura pe distanţa de 41,9 kilometri, pe un traseu valonat. Etapa va începe direct în urcare, pe o căţărare de categoria a patra, în lungime de 12,6 kilometri şi cu o pantă de 5% în porţiunea finală. După vârful ascensiunii, acolo unde este plasat primul punct intermediar, va urma o coborâre rapidă şi o porţiune de plat, la jumătatea căreia se află al doilea punct de control.

Ultimii opt kilometri vor avea două dealuri, finalul fiind în urcare, la Barolo, acolo unde o etapă din Corsa Rosa se va încheia pentru prima dată. Spre deosebire de alte ediţii ale Turului Italiei, acum nu există un mare favorit la victorie, lupta fiind extrem de deschisă. Tobias Ludvigsson, Adriano Malori (dacă îşi va reveni după căzătura suferită miercuri), Michael Rogers, Kanstantsin Siutsou, Michael Hepburn, Thomas De Gendt, Ryder Hesjedal şi Dario Cataldo se numără printre pretendenţi, la aceştia adăugându-se oamenii de clasament general.

Cadel Evans nu mai are forma din urmă cu câţiva ani la contratimp, dar tot ar trebui să pună secunde importante între el şi Rigoberto Uran, deşi columbianul a făcut un contratimp excelent în ultima etapă a Turului Romandiei şi nu ar fi deloc exclus să repete acea evoluţie. Domenico Pozzovivo va fi un alt om de urmărit, progresele înregistrate de italian la această disciplină în ultimele 12 luni fiind remarcabile. Aflat într-o formă minunată, Wilco Kelderman ar trebui să facă, la rândul său, un contratimp foarte bun, ce îl poate aduce între primii trei la general. În schimb, Nairo Quintana – care suferă în continuare de pe urma căzăturii de la Montecassino – va trebui să limiteze pierderile, astfel încât să nu ajungă înaintea etapelor montane din week-end cu un handicap de trei minute faţă de Evans.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: