Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Louis Meintjes: “Vreau să particip în Vuelta”

Ciclismul african a progresat enorm în ultima vreme, în mare parte datorită muncii depuse de MTN-Qhubeka, prima echipă Pro Continentală de pe acel continent. Gruparea manageriată de Douglas Ryder le-a oferit multor rutieri şansa de a evolua în curse mari din Europa, iar printre cei care au ştiut să profite de această oportunitate a fost şi Louis Meintjes, talentatul ciclist în vârstă de numai 22 de ani.

După ce în sezonul anterior a terminat pe locul secund în cursa pe şosea sub 23 de ani la Campionatele Mondiale de tineret, Meintjes a început în forţă această stagiune, devenind campion naţional pe şosea. Apoi, a venit pe locul 11 în Turul Langkawi şi pe doi în Turul Mzansi, dar cel mai bun rezultat l-a obţinut în Turul Trentino, acolo unde a încheiat pe cinci şi a intrat în posesia tricoului alb, după ce a făcut o ultimă etapă fantastică, pe Monte Bondone. Acum, Louis Meintjes se pregăteşte pentru următoarele curse, dar şi-a făcut timp zilele trecute pentru acest interviu, în care a vorbit despre rezultatele sale din 2014 şi obiectivele pe care şi le-a fixat pentru a doua parte a sezonului.

– Louis, ai avut o primă parte de sezon foarte bună. Te-ai aşteptat la asta?

Nu, chiar deloc. Trebuie să recunosc că sunt foarte fericit pentru cum au decurs lucrurile până acum.

– Care este cel mai important rezultat pentru tine?

Locul secund ocupat în ultima etapă din Turul Trentino. E o cursă care mi se potriveşte foarte bine şi a fost primul meu obiectiv al stagiunii.

– Două zile mai târziu, ai concurat în ediţia cu numărul 100 a Liège–Bastogne–Liège. A fost a treia ta participare într-un Monument şi ai terminat pe locul 61. Cum ai trăit acea experienţă?

Este o cursă foarte frumoasă şi mi-ar plăcea să mă concentrez pe ea în viitor. De asemenea, nu e departe de oraşul belgian în care am trăit cât timp am activat la juniori şi în primele două sezoane ca rutier sub 23 de ani. Am multe amintiri plăcute de acolo, picioarele mele au răspuns destul de bine, însă am avut ghinion după 160 de kilometri de la start, când am căzut, am schimbat bicicleta şi am fost nevoit să depun mult efort pentru a reveni în pluton. Pe de altă parte, evoluţia mea de acolo m-a făcut să mă gândesc că pot câştiga o astfel de clasică în viitor.

– Care sunt punctele tale forte?

Îmi plac atât clasicele, cât şi cursele pe etape. Nivelul meu pe căţărări este cu adevărat bun în acest moment, dar trebuie să îmi îmbunătăţesc contratimpul. Dacă voi reuşi asta, atunci mă voi axa mai mult pe tururi în care pot obţine un rezultat bun la general.

– Ce program ai pentru perioada următoare?

Voi participa în Turul Bavariei, Turul Elveţiei şi Turul Austriei, apoi îmi doresc mult să merg în Vuelta. Să concurez vreme de trei săptămâni va fi o experienţă cu totul nouă pentru mine, aşa că e dificil să îmi stabilesc obiective, dar ar fi incredibil să câştig o etapă.

– Şi ce alte obiective mai ai pentru acest an?

Sunt în continuare la categoria sub 23 şi mi-ar plăcea mult să iau din nou startul la Campionatele Mondiale şi să văd de ce sunt în stare acolo.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: