Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a Xl-a

T15_Fassa_alt

Traseul rundei de miercuri are 249 de kilometri, dar cursa se va anima abia în ultimii 38 de kilometri, atunci când plutonul va urca pe Nasso di Gatto, o căţărare de categoria a doua. În lungime de şapte kilometri şi cu pantă medie 8%, aceasta nu îi va tenta pe favoriţi, însă le va oferi o ocazie excelentă atacanţilor, oameni fără pretenţii la clasamentul general, care pot profita nu doar de terenul în urcare, ci şi de coborârea ce urmează apoi, 28 de kilometri mai fiind de parcurs din vârf până în oraşul de sosire, Savona.

O evadare va avea şanse mari de reuşită, din două motive: BMC, echipa liderului, nu va fi absolut deloc interesată să ducă trenă, în timp ce ceilalţi pretendenţi la tricoul roz se pot gândi la dificilul contratimp individual programat o zi mai târziu. Fie că vorbim despre o evadare sau despre un atac dat pe final, Edvald Boasson Hagen este unul dintre favoriţi, norvegianul arătând în precedentele zile că se află într-o formă bună, ce îi poate aduce a doua victorie a carierei în Turul Italiei. Julian Arredondo va fi şi el interesat să câştige, la fel ca un alt colombian, Fabio Duarte, ale cărui socoteli cu clasamentul general s-au cam încheiat.

Alţi ciclişti ce se pot gândi să meargă în evadare sunt campionul Olandei, Johnny Hoogerland, Miguel Angel Rubiano, Adam Hansen, Moreno Moser, Lars Ytting Bak sau Maxim Belkov. În cazul în care unele echipe neutralizează această acţiune, finalul (foarte asemănător cu cel din Milano-San Remo) le va oferi o şansă lui Daniel Moreno, Tim Wellens, Luca Paolini, Enrico Battaglin, Mauro Finetto, Simon Geschke, Fabio Felline, Nathan Haas sau Diego Ulissi, care va avea ocazia să bifeze un al treilea succes la această ediţie.

Ultima oară când o etapă din Il Giro s-a încheiat la Savona a fost în 1991. Atunci, Max Sciandri i-a învins pe Greg LeMond şi Jacky Durand, trecându-şi în palmares primul succes al carierei în Corsa Rosa.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: