Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Bouhanni, regele sprintului în Giro

Odată cu retragerea lui Marcel Kittel, sprinterii rămaşi în Turul Italiei au fost siguri că din acel moment vor beneficia de mai multe şanse pentru a-şi trece în palmares un succes. De oportunitatea ivită a ştiut să profite un singur rutier, Nacer Bouhanni, francezul aflat la a treia participare în Corsa Rosa; fără să aibă calităţi excepţionale şi fără să beneficieze de un “trenuleţ”, ciclistul echipei FDJ a mers excelent până acum şi nu a ratat niciuna dintre etapele de plat desfăşurate de când caravana a revenit în Italia.

Doar al şaselea rutier din ultimul deceniu care face “tripla” la o ediţie a Turului Italiei, Bouhanni a arătat că ştie să vorbească şi pe şosea, nu doar în ziare, acolo unde continuă războiul început în primăvară cu managementul lui FDJ, după ce nu a fost trimis în nicio clasică sezonul acesta. Motivat de filmuleţele cu Mike Tyson pe care le urmăreşte înainte de fiecare etapă, fostul boxer a răbufnit pe şosea şi a devenit sprinterul cu cele mai multe victorii de World Tour în 2014, la succesele din Giro adăugându-se cel din etapa întâi a Paris-Nisa.

Aflat de câteva zile în tricoul roşu, Bouhanni va încerca să câştige clasamentul pe puncte, o performanţă pe care un francez nu a mai realizat-o de la Laurent Jalabert, în 1999. Cum doar trei etape mai sunt de plat, şansele lui sunt foarte mari, dar pentru asta trebuie să şi treacă peste munţii din ultima săptămână. Oricum, indiferent de ce va face până la Trieste, cert este că AG2R, Trek Factory Racing, Orica-GreenEdge, Tinkoff-Saxo şi IAM se vor bate pe semnătura lui în luna august.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: