Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a X-a

T15_Fassa_alt

Săptămâna a doua va începe cu o etapă de plat, ce va duce plutonul la Salsomaggiore Terme şi îi va fi dedicată lui Gino Bartali, deoarece toscanul s-a impus acolo în 1936, la primul finiş organizat de oraşul din Emilia-Romagna. De această dată, traseul va fi plat, spre bucuria sprinterilor, care se prezintă aici după un week-end dificil. Pe final, un dâmb îşi va face apariţia, dar nu acesta va fi problema, ci coborârea de acolo, foarte tehnică, ce poate duce la atacuri. Apoi, în ultimul kilometru (unde panta medie e 1%), câteva viraje îi vor testa pe ciclişti, cel mai dificil fiind al treilea, care este ascuţit.

Lider în ierarhia tricoului roşu, Nacer Bouhanni trebuie să fie considerat principalul favorit în etapa de marţi, când va avea ocazia să-i egaleze pe Alejandro Valverde şi Mark Cavendish, cei doi lideri ai clasamentului succeselor din acest sezon. Un rutier care a învăţat cum să se poziţioneze în pluton, dar care îşi şi intimidează adversarii prin sprintul agresiv de care dispune, Bouhanni poate deveni doar al şaselea rutier din ultimul deceniu care obţine cel puţin trei victorii la o ediţie a Turului Italiei.

În urmă cu câteva zile, la Foligno, Elia Viviani a avut un plasament defectuos şi a plătit pentru asta, terminând doar pe zece şi predând tricoul roşu. Italianul va fi extrem de motivat să îşi răscumpere acea greşeală şi să bifeze un succes pe care îl vânează de doi ani. Fără victorie la sprint în Giro 2014, gazdele îl mai pot propune în etapa de marţi şi pe Giacomo Nizzolo, un ciclist aflat în aceeaşi situaţie ca Viviani. În afară de cei trei, Ben Swift şi Luka Mezgec vor fi ceilalţi oameni care vor lupta pentru o primă victorie a carierei într-un Mare Tur.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: