Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Oricât ar părea de ciudat, alegerea pentru săptămâna trecută nu vine din Italia, ci din Statele Unite. În Il Giro, cinci ciclişti au obţinut victorii, trei au purtat tricoul roz, dar niciunul dintre aceştia nu s-a remarcat în mod deosebit. În schimb, peste ocean, Bradley Wiggins a fost autorul uneia dintre cele mai solide evoluţii avute de un rutier într-o cursă pe etape anul acesta şi a câştigat Turul Californiei, devenind doar al doilea ciclist european care a reuşit asta, după olandezul Robert Gesink, în 2012.

Britanicul şi-a construit succesul cu ajutorul contratimpului individual, dar evoluţia sa a fost în egală măsură impresionantă şi pe munte, acolo unde, foarte sigur pe sine, şi-a controlat adversarii şi nu le-a lăsat prea mult spaţiu de manevră, în ciuda faptului că a trebuit să facă asta de unul singur, fără ajutorul echipei. La 34 de ani, Wiggins şi-a trecut în palmares al şaptelea succes al carierei într-o cursă pe etape şi a demonstrat că atunci când e extrem de determinat, îşi poate atinge obiectivul, indiferent cât de dificil este şi câte sacrificii presupune acesta.

Victoria obţinută de câştigătorul Turului Franţei din 2012 vine şi ca o declaraţie de intenţie a acestuia, cu aproximativ o lună şi jumătate înainte ca Sky să definitiveze echipa pentru Turul Franţei. Bradley Wiggins îşi doreşte să fie prezent la startul ce se va da din Leeds, şi, având în vedere forma arătată în Statele Unite, nu poate fi trecut cu vederea, în ciuda antipatiei care există între el şi Chris Froome, deţinătorul trofeului. Ştiind cât de motivat poate fi Wiggins atunci când îşi propune ceva, este de aşteptat ca acesta să ajungă acolo la cel mai ridicat nivel din ultimele două sezoane, în speranţa că poate deveni liderul lui Sky pentru clasamentul general, dacă lucrurile nu vor merge bine cu Froome în prima săptămână.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: