Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Săptămâna Orice-GreenEdge

În ultimii ani, rar i-a fost dat unei echipe să aibă un parcurs atât de bun în prima treime a unui Mare Tur, făcându-se remarcată atât în clasamentul general, cât şi cele nouă etape desfăşurate. Aşa au stat lucrurile cu Orica-GreenEdge în săptămâna inaugurală a Il Giro, senzaţia fiind că doar echipa australiană a existat, în ciuda “dublelor” realizate de Marcel Kittel, Nacer Bouhanni şi Diego Ulissi. Recitalul oferit de gruparea australiană (venită la start fără pretenţii la clasamentul general) a început la Belfast, acolo unde a câştigat contratimpul pe echipe, oferindu-l şi pe primul lider al cursei, Svein Tuft, unul dintre cei mai vârstnici rutieri care au purtat tricoul roz.

Apoi, prin implicarea lui Michael Matthews la sprintul din ziua secundă, Orica-GreenEdge s-a asigurat că va mai ţine tunica distinctivă timp de alte câteva etape, însă nimeni nu s-a aşteptat ca fostul campion mondial de tineret să conducă ierarhia vreme de şase zile. Asta s-a întâmplat nu doar pentru că Matthews a fost excelent protejat de echipă, dar şi pentru că a crescut enorm în ultimele luni, progresul înregistrat permiţându-i să câştige o etapă încheiată pe o căţărare de categoria a doua. De altfel, acel succes l-a determinat pe Phil Anderson, primul australian care a purtat tricoul galben în Turul Franţei, să afirme că Matthews se poate transforma într-un excelent ciclist de curse pe etape.

Săptămâna superbă avută de Orica-GreenEdge s-a încheiat tot la munte, în prima etapă pe care a petrecut-o fără tricoul roz. De această dată, olandezul Pieter Weening, un om aflat mereu în slujba echipei, a fost în prim-plan, câştigând dintr-o evadare, prima reuşită la actuala ediţie. Cu trei victorii, formaţia de la Antipozi este una dintre performerele Turului Italiei, şi promite să continue pe acest drum. O nouă ocazie va veni peste câteva zile, în contratimpul individual dintre Barbaresco şi Barolo, când Luke Durbridge, fostul campion mondial de tineret, va beneficia de şansa sa.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: