Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a Vll-a

T15_Fassa_alt

Vineri, sprinterii vor avea ultima oportunitate de a obţine o victorie în prima săptămână a Turului Italiei. Startul se va da din Frosinone, iar drumul va urca încă de la început, plutonul urmând să ajungă pe Valico di Arcinazzo, o căţărare de categoria a treia. Apoi, traseul va continua cu câteva “cocoaşe”, sprintul intermediar de la Rieti şi o căţărare de categoria a patra, care va fi trecută cu 40 de kilometri înainte de sosire. Finalul de la Foligno este pe un plat perfect, cu două uşoare viraje în ultimii 250 de metri, ce nu ar trebui să le dea bătăi de cap rutierilor.

Elia Viviani, Nacer Bouhanni, Giacomo Nizzolo şi Ben Swift luptă pentru tricoul verde la această ediţie, iar cei patru vor fi şi principalii favoriţi la victorie în etapa a şasea (cu menţiunea că britanicul ar putea fi afectat de căzătura suferită joi). În afară de Bouhanni, niciunul dintre ceilalţi nu are un succes într-un Mare Tur, ceea ce va aduce un strop de tensiune în ultimul kilometru al rundei de vineri, când poziţionarea în pluton şi avantajul numeric asigurat de “trenuleţe” vor fi extrem de importante. În afară de sprinterii menţionaţi mai sus, Davide Appollonio, Luka Mezgec, Francesco Chicchi şi Roberto Ferrari mai sunt aşteptaţi să se implice, însă aceştia nu pot spera la mai mult de un loc pe podium.

Va fi pentru prima dată după 46 de ani când o etapă din Il Giro se va încheia la Foligno. La ediţia din 1968 – care a consemnat primul triumf al lui Eddy Merckx într-un Mare Tur – Franco Bitossi s-a impus în oraşul din Umbria şi a obţinut a noua victorie a carierei în Corsa Rosa, după un sprint la care i-a învins pe Ward Sels (fostul protejat al lui Rik Van Looy) şi Gines Garcia Peran.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: