Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa a V-a

T15_Fassa_alt

Miercuri, startul se va da din Taranto, rutierii urmând să se îndrepte spre Viggiano, acolo unde se va sosi pentru prima oară în istoria Turului Italiei. Traseul va avea două ascensiuni, Valico di San Chricio şi Viggiano, aceasta urmând să figureze în două rânduri. E posibil ca atacurile să apară încă de la baza căţărării de categoria a patra, deşi astfel de acţiuni nu vor avea viaţă lungă. Totul se va decide în ultimul kilometru, a cărui pantă medie este de 7%; acolo, dacă un rutier nu se va desprinde, vom avea parte la o sosire la pluton, însă nu sprinterii puri vor ieşi în evidenţă, ci oamenii care au un punch.  

Absenţa lui Michael Matthews de la sprinturile din ultimele zile i-a surprins pe mulţi, însă nu ar fi trebuit să o facă, deoarece australianul în vârstă de 23 de ani a declarat în mai multe rânduri că etapa de la Viggiano este principalul său obiectiv la această ediţie. Un sprinter care se descurcă foarte bine pe căţărările scurte, purtătorul tricoului roz are şi o echipă ce poate controla cursa, aducându-l astfel într-o poziţie bună la intrarea în ultimii 300 de metri. Unul dintre principalii rivali ai lui Matthews va fi vice-campionul mondial din 2012, Edvald Boasson Hagen, care va avea ocazia să arate că a renăscut. Pe lângă picioare bune, norvegianul va trebui să dea dovadă şi de un simţ tactic dezvoltat, ceva ce i-a lipsit în ultimele sezoane.

Rămasă fără Daniel Martin, Garmin-Sharp va încerca să obţină victorii, iar etapa a cincea va reprezenta o excelentă oportunitate pentru Nathan Haas. După ce seria succeselor i-a fost întreruptă marţi, ca urmare a abandonului lui Marcel Kittel, Giant-Shimano poate reveni pe lista câştigătorilor, datorită lui Simon Geschke, ocupantul unui impresionant loc şase în Amstel Gold Race. Un outsider interesant este Simone Ponzi, câştigător al unei etape similare în Turul Burgosului, anul trecut. Ciclistul echipei Neri Sottoli-Yellow Fluo nu e singurul italian care ar putea avea un cuvânt important de spus la Viggiano, Fabio Felline, Mauro Finetto, Oscar Gatto, Diego Ulissi şi Enrico Battaglin (deşi forma acestuia rămâne un mister) fiind alţi rutieri potriviţi pentru un astfel de finiş.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: