Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Diego Rosa, despre obiectivele pentru Giro

Diego Rosa

Un foarte talentat rutier, parte a unei generaţii pe care Italia speră să o vadă strălucind în viitorul apropiat, Diego Rosa concurează pentru a doua oară în Turul Italiei şi speră să impresioneze din nou, aşa cum s-a întâmplat în 2013, când a fost neo-profesionist şi s-a dovedit a fi un  ajutor de nădejde pentru liderul echipei, Franco Pellizotti. Fost câştigator al Giro della Regione Friuli Venezia Giulia, rutierul original din Piemont şi-a făcut timp înainte de startul Corsei Rosa pentru următorul interviu, în care a vorbit despre sezonul său, antrenamentele efectuate şi obiectivele pe care le are pentru primul Mare Tur al stagiunii.

– Diego, nu ai avut un start bun anul acesta, căzând în Turul Mediteranean.

Într-adevăr, nu am avut un start perfect, dar face parte din joc. Atunci când asta se întâmplă, cel mai bun lucru pe care îl poţi face este să continui să te antrenezi şi să nu te gândeşti la ceea ce s-a întâmplat. Am făcut tot ce am putut iarna trecută, deoarece mi-am dorit să fiu pregătit la startul stagiunii, însă nu am fost norocos.

– Şase săptămâni mai târziu ai obţinut un rezultat impresionant în contratimpul individual din Settimana Internazionale di Coppi e Bartali. A fost o surpriză pentru tine?

O parte din mine a fost surprinsă, deoarece ştiu că nu excelez la această disciplină. Însă m-am simţit bine la start, am dat totul, iar locul al treilea a fost un rezultat foarte bun.

– Eşti mulţumit de cum au decurs lucrurile în Turul Trentino?

Evident, Turul Trentino este ultima cursă pe etape înainte de Turul Italiei, m-am simţit bine în fiecare dimineaţă, iar în prima zi de după încheierea cursei eram pregătit să mai continui. În Italia avem o expresie: “îmi simt picioarele”. Am avut sentimentul că pot începe o nouă cursă pe etape, iar asta mi-a adus o mare satisfacţie.

– Unde te-ai antrenat înainte de Giro?

Timp de zece zile am stat în Sierra Nevada, la 2400 metri altitudine, iar vreme de alte zece zile am fost în Trentino, după cursa de acolo, la Maso Corto – Val Senales, la 3200 metri altitudine. De asemenea, am inspectat etapele Barbaresco-Barolo, Biella (Santuario d’Oropa), Savona şi Sestola.

– Vei lua startul pentru a doua oară în Turul Italiei. Cu ce gânduri?

Sper ca totul să decurgă bine. Eu şi Franco Pellizotti ne-am antrenat împreună pentru Giro şi îmi doresc să fim răsplătiţi pentru această muncă. Ideea de la care pornesc este să dau de fiecare dată totul. Vreau o clasare bună la general, dar mai am şi alte obiective.

– Având în vedere traseul, te aştepţi la o cursă mai dificilă decât cea din 2013?

Da, cred ca va fi mai dură, chiar dacă vom avea la dispoziţie trei zile de odihnă. Unele etape sunt foarte grele, iar la începutul Turului Italiei sunt întotdeauna tensionat, deoarece aceasta nu e o cursă oarecare, este Giro. Cum sunt un căţărător, începutul va fi mai dificil, dar sper să fac ceva în munţi.

– Vei avea o motivaţie suplimentară în contratimpul individual de la Barolo, având în vedere că trece prin Alba?

Sper să am o evoluţie bună, deoarece este oraşul în care locuiesc. Familia, prietenii şi logodnica mea vor fi acolo. Uneori, o îmbrăţişare reprezintă motivaţia ideală pentru a continua. În timpul iernii m-am antrenat pentru contratimp, şi aşa cum am spus mai devreme, am inspectat de mai multe ori traseul etapei a 12-a. Tot ce sper este să nu uit ceva.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: