Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Un debut agitat de Giro

“Ciclismul profesionist este un sport crud”, sună un dicton din ce în ce mai folosit în ultima vreme şi care li se potriveşte de minune lui Joaquim Rodriguez şi Daniel Martin după prima etapă a Turului Italiei. Spaniolul, unul dintre marii favoriţi la tricoul roz, a fost primul care a aflat asta (de parcă mai era nevoie, având în vedere prin ce a trecut în sezoanele anterioare), după ce Katusha a făcut un contratimp pe echipe execrabil, sosind pe locul 19 la Belfast. Urmare a acestei clasări, speranţele lui “Purito” la un succes au primit o lovitură uriaşă, diferenţa care îl separă de adversarii săi variind de la câteva zeci de secunde până la aproape un minut şi jumătate. Evident, vor fi destule oportunităţi pentru ca Rodriguez să recupereze timpul pierdut, însă evoluţia dezamăgitoare a echipei va atârna greu în următoarele săptămâni.

În ceea ce îl priveşte pe Daniel Martin, acesta nici măcar nu a apucat să simtă atmosfera Turului Italiei, deoarece a căzut la jumătatea etapei şi a fost nevoit să abandoneze, din cauza unei fracturi de claviculă. Pentru irlandezul în vârstă de 27 de ani, venit la startul cursei cu gânduri mari, este al doilea ghinion din ultimele trei săptămâni, după căzătura suferită în Liège–Bastogne–Liège, atunci când se afla în faţă şi mai avea doar 150 de metri până la sosire.

Vineri, Il Giro a confirmat că rămâne cel mai plin de surprize Mare Tur al sezonului. Pe lângă problemele în care au fost implicaţi doi dintre favoriţi, mai trebuie consemnate şi rezultatele foarte bune ale Omegăi Pharma-Quick Step şi BMC, care i-au făcut pe Rigoberto Uran şi Cadel Evans cei mai bine clasaţi pretendenţi la tricoul roz, cu un avantaj de peste 40 de secunde în faţa lui Nairo Quintana, considerat de mulţi principalul candidat la trofeu.

Dacă numele invingătoarei nu a fost pus în nicio clipă sub semnul întrebării, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre purtătorul tricoului roz, Matthew White, directorul sportiv al formaţiei Orica-GreenEdge refuzând înainte de start să spună cine va trece primul linia de sosire din echipa sa. Până la urmă, această onoare i-a revenit lui Svein Tuft, “lanterna roşie” a Turului Franţei 2013. Chiar în etapa inaugurală a Corsei Rosa, canadianul a împlinit 37 de ani şi a devenit doar al cincilea ciclist din istorie care poartă tricoul roz de ziua sa, după Giordano Cottur (1949), Roberto Visentini (1986), Evgeni Berzin (1994) şi Paolo Savoldelli (2006).

Single Post Navigation

2 thoughts on “Un debut agitat de Giro

  1. heraasku on said:

    BMC & Piva

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: