Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Il Giro 2014 – etapa l

T15_Fassa_alt

La fel ca în 2011, cursa va începe cu un contratimp pe echipe. Dacă atunci s-a plecat din Venaria Reale, o localitate aflată în apropiere de Torino, acum startul va fi dat din Belfast, mai exact, din Titanic Quarter, acolo unde a fost construit celebrul pachebot, în urmă cu mai bine de un secol. Traseul în lungime de 21,7 kilometri este plat, cu excepţia unui scurt deal care apare în prima treime a cursei, acolo fiind plasat şi primul punct intermediar. Chiar dacă sunt câteva viraje pe final, acestea nu ar trebui să joace un rol important, lucru ce nu se poate spune despre vreme, care se anunţă capricioasă vineri seară, mai multe duşuri programate în timpul etapei.

Colombia va fi prima echipă ce se va alinia la start şi va fi urmată de marea favorită la victorie, Orica-GreenEdge. Gruparea australiană are o distribuţie impresionantă, cu Luke Durbridge, Svein Tuft, Michael Hepburn, Cameron Meyer şi Brett Lancaster, singura întrebare ce se poate pune fiind pe cine va alege să treacă primul linia de sosire şi astfel să intre în posesia tricoului roz. Câştigătoare a contratimpului din Turul Trentino, BMC va porni cu şansa a doua, iar Cadel Evans, care se va baza pe câţiva rouleuri puternici, va fi dornic să le ia adversarilor secunde încă din runda inaugurală.

De câţiva ani, Movistar a devenit o forţă la contratimp, iar formaţia spaniolă speră să continue seria rezultatelor bune şi la Belfast, mai ales că îl are drept lider pe Nairo Quintana, principalul favorit la tricoul roz. Cu Jose Herrada, Jonathan Castroviejo şi Adriano Malori prezenţi aici, micuţul columbian poate spera la un loc pe podium la Belfast, dar şi la un avans faţă de alţi pretendenţi la câştigarea trofeului. Dublă campioană mondială la contratimp, Omega Pharma-Quick Step nu are cum să emită pretenţii la victorie, deoarece îi lipsesc mulţi dintre specialişti, însă are şanse la o clasare între primele trei, la fel ca Sky.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: