Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Danny van Poppel: “Mi-ar plăcea să merg în Vuelta”

Danny van Poppel

Unul dintre cei mai buni rutieri la juniori şi tineret în urmă cu câţiva ani, Danny van Poppel se află în al doilea sezon ca profesionist. După desfiinţarea lui Vacansoleil, el şi fratele său mai mare, Boy, au semnat cu Trek Factory Racing, o echipă pentru care are ocazia să fie lider în multe curse importante. Aşa au stat lucrurile şi în luna martie, atunci când s-a impus într-o etapă din Cele Trei Zile ale Flandrei de Vest, după un sprint excelent.

În vârstă de doar 20 de ani, Danny van Poppel visează să câştige tricoul curcubeu şi Milano-Sanremo, cea mai lungă clasică din ciclism. Până atunci însă, continuă să progreseze şi să îşi construiască un CV solid. Săptămâna aceasta, cu ajutorul lui Ard Bierens, ofiţerul de presă al lui Trek Factory Racing, am avut ocazia să vorbesc cu tânărul rutier olandez, înainte ca acesta să ia startul, pentru a doua oară în actualul sezon, într-o cursă de World Tour pe etape, Turul Romandiei.

– Danny, eşti mulţumit de cum au decurs lucrurile în primele luni ale sezonului?

Sunt foarte fericit, am obţinut acea victorie în Cele Trei Zile ale Flandrei de Vest şi alte două podiumuri, într-o altă etapă de acolo şi în Scheldeprijs. A fost important pentru mine să bifez un succes atât de devreme, deoarece fac parte dintr-o echipă nouă şi trebuie să dovedesc de ce sunt în stare. Dacă anul trecut am muncit pentru alţii, acum alţii muncesc pentru mine şi sunt obligat să aduc rezultate.

– Ai concurat şi în câteva clasice. Cum a fost acea experienţă?

A fost foarte frumoasă, am participat pentru prima dată în Gent-Wevelgem şi în Brabantse Pijl şi mi-a plăcut. De altfel, cred că pe viitor pot lua startul în aceste curse cu obiectivul de a obţine rezultate bune.

– Ce simţi că ai îmbunătăţit după primele luni petrecute alături de Trek Factory Racing?

Pregătirea mea a decurs excelent până acum, iar asta m-a ajutat să fiu mai relaxat în timpul curselor. De asemenea, sunt mai concentrat atunci când concurez, ceea ce nu a fost cazul anul trecut, atunci când am avut un program foarte aglomerat. Echipa face o treabă extraordinară în a avea grijă de rutieri şi trebuie să recunosc că totul decurge mult mai bine decât în primul meu an ca profesionist.

– În ultimul moment, ai fost anunţat că vei merge în Turul Romandiei săptămâna aceasta.

Este adevărat, însă nu am un obiectiv anume. Vreau să mă pregătesc aici pentru Turul Californiei, care e un obiectiv important atât pentru mine, cât şi pentru echipă. Mi-ar plăcea să câştig o etapă acolo, dar va fi foarte dificil, deoarece şi Mark Cavendish şi Peter Sagan vor fi prezenţi la start.

– Îţi cunoşti programul pentru a doua jumătate a sezonului?

Nu, însă ştiu că voi merge în Turul Luxemburgului, în luna iunie. Mi-ar plăcea să particip şi în Vuelta, însă echipa vrea ca eu să sar peste Marile Tururi anul acesta. Vom discuta după Turul Californiei şi vom vedea care va fi programul meu.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: