Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Fabian Cancellara nu a avut milă de belgieni şi a câştigat Turul Flandrei pentru a treia oară în carieră, în faţa a trei reprezentanţi ai gazdelor: Greg Van Avermaet, Sep Vanmarcke şi Stijn Vandenbergh.Victoria elveţianului a fost pusă sub semnul întrebării la un moment dat, la fel ca în Paris-Roubaix 2013, însă rutierul echipei Trek Factory Racing a făcut o cursă excelentă la nivel tactic (poate cea mai bună a carierei din acest punct de vedere) şi a trecut primul linia de sosire, câştigând Turul Flandrei pentru a treia oară în carieră şi primind astfel titulatura de “Leu al Flandrei”, cu care doar cinci ciclişti se mai pot lăuda (Achiel Buysse, Fiorenzo Magni, Eric Leman, Johan Museeuw şi Tom Boonen).

Despre unii rutieri se spune că odată cu anii devin mai buni, dar această zicală nu este valabilă şi în cazul lui Fabian Cancellara, deoarece acesta se află de mult timp la cel mai înalt nivel. În schimb, un lucru extrem de evident la elveţian a fost că odată cu vârsta a învăţat din greşelile trecutului, a devenit mai înţelept şi nu şi-a mai irosit energia neutralizând toate atacurile. În schimb, a preferat să privească lucrurile cu mai multă detaşare şi să îi oblige pe ceilalţi să contribuie la trenă, aspecte uşor de observat în ultimele trei Monumente în care a participat: Paris-Roubaix, Milano-San Remo şi Turul Flandrei.

După succesul de duminică, Fabian Cancellara poate fi numit un flamand adevărat, popularitatea sa în provincia belgiană fiind probabil la un nivel nemaiîntâlnit pentru un rutier străin în istoria de peste un secol a cursei. Aflat la primul succes din 2014, ciclistul echipei Trek Factory Racing a ajuns la 11 clasări consecutive pe podium în clasicele Monument pe care le-a încheiat şi acum îşi va îndrepta atenţia către Paris-Roubaix, acolo unde poate egala recordul de succese deţinut de Roger De Vlaeminck şi Tom Boonen. În orice caz, indiferent de ce va face Cancellara până la finalul carierei, care va veni peste un an sau doi, un lucru e clar: elveţianul este o legendă a acestui sport şi şi-a câştigat pentru totdeauna un loc alături de grei ca Rik Van Looy, Sean Kelly sau Fausto Coppi.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Rutierul săptămânii

  1. Mi-ar fi placut ca aceste votbe sa le fi auzit si-n timpul transmisiunii de la Eurosport, dar acolo nu prea i s-au dat sanse la castig in eventualul unui sprint final, desi mie-mi revenea in fata ochilor finalul din Milano-SanRemo !!! Nu ptr ca sunt fan TFR, ci ptr ca Fabian s-a axat si pe sprint ptr ca suntem constienti de varsta lui si de faptul ca nivelul ciclistilor a crescut si cu greu mai pot fi rupti pe vteo catarare grea !
    Fabian este constient de ff multe lucrui si da totil, aplicand experienta dar si o tactica ff bine pusa la punct, iar TEAMA celorlalti si-a spus cuvantul ieri, au asteptat sa atace Fabian !!
    Cine risca si se simte in forma, stie ce vrea si poate…are victoria pusa deoparte !!
    Nu m-am indoit nici o clipa de victorie, Fabi a ajuns la forma dorita !!
    Sa vina Paris-Roubaix !!!

    • Daca citesti reactiile de dupa cursa si articolele scrise, o sa vezi ca multi se asteptau sa piarda sprintul, in ciuda rezultatului bun din Milano-San Remo. De altfel, unii erau convinsi ca nu doar Vanmarcke il va depasi, ci si Van Avermaet, in ciuda efortului depus. Cred ca ai citit declaratia lui Cancellara, care a spus ca era stors pe Paterberg, iar pe final a tras tare sa nu fie desprins de cei trei. Asta inseamna ca victoria a depins (ca intotdeauna) de mici detalii: experienta si calmul lui, crampele lui Vanmarcke, efortul depus in fata de Van Avermaet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: