Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Richie Porte nu va mai participa în Turul Italiei, aşa cum anunţase la startul sezonului, motivaţia oficială fiind că a ratat mai multe zile de pregătire, după ce a fost nevoit să se retragă din Tirreno-Adriatico şi Turul Cataluniei, urmare a unui virus stomacal. Astfel, australianul în vârstă de 29 de ani va lua startul în Turul Franţei, unde îl va susţine pe Chris Froome în tentativa acestuia de a-şi apăra cu succes trofeul cucerit în 2013. Următoarea cursă în care va participa Porte va fi Liège–Bastogne–Liège, acolo unde şi-a anunţat prezenţa şi Froome. Sky este pregătită să alinieze o echipă foarte puternică pentru Marea Buclă, în afară de Froome şi Porte mai fiind confirmaţi Bradley Wiggins, Mikel Nieve şi Peter Kennaugh.

Înţelegerea dintre Flanders Classics şi municipalitatea din Oudenaarde a expirat pe şase aprilie, dar a fost reînnoită o zi mai târziu, Turul Flandrei urmând să se termine acolo şi în următorii trei ani. Asta înseamnă că Muur-Kapelmuur, legendarul deal care a figurat pe traseu fără întrerupere între 1988 şi 2011, nu are cum să revină pe traseu mai devreme de 2018. De asemenea, Flanders Classic s-a înţeles cu primăria din Brugge, oraş care organizează startul din 1998, astfel încât clasica belgiană să plece din capitala provinciei Flandra de Vest încă doi ani de acum încolo.

Mark Cavendish va rata Scheldeprijs, cursă în care avea ocazia să stabilească un nou record de victorii, din cauza unei gripe ce l-a împiedicat să ia startul şi în Cele Trei Zile de la De Panne. Cel mai probabil, următoarea competiţie a britanicului va fi Turul Turciei (27 aprilie – 4 mai), în care nu a mai participat până acum. Apoi, deşi există zvonuri potrivit cărora va merge în Giro, Cavendish va concura, cel mai probabil, în Turul Californiei, astfel încât să ajungă cât mai odihnit în Turul Franţei, acolo unde principalul său obiectiv este să poarte tricoul galben după prima etapă, ce se va încheia la Harrogate, oraşul natal al mamei sale.

Într-un interviu acordat ziarului Het Nieuwsblad, Patrick Lefevere a declarat că Rigoberto Uran a fost afectat de helicobacter pylori, o bacterie care infectează mucoasa stomacului şi a duodenului. Columbianul a început un tratament cu antibiotice şi a plecat în ţara natală, acolo unde îşi va continua recuperarea. Problemele de sănătate cu care se confruntă Uran îl vor împiedica pe acesta să participe în clasicele din Ardeni şi rămâne de văzut cum se va prezenta la startul Turului Italiei.

RCS Sport, compania care patronează Turul Italiei, a anunţat câteva schimbări pentru ediţia din acest an. Astfel, bonificaţiile acordate la finalul etapelor au fost reduse la jumătate – 10-6-4 – astfel încât impactul asupra ierarhiei generale să nu mai fie atât de important. De asemenea, deoarece organizatorii îşi doresc ca tricoul verde să fie câştigat de căţărătorii puri sau de oamenii care luptă şi pentru marele trofeu, primul loc pe o ascensiune de categoria întâi în etapele considerate de cinci stele va fi recompensat cu 50 de puncte, faţă de 15 puncte, până acum

Interviurile vor continua la Cafe Roubaix şi în luna aprilie. Printre rutierii pe care îi veţi putea cunoaşte mai bine se află spaniolul Carlos Barbero, învingătorul din Volta ao Alentejo, şi danezii Mads Würtz Schmidt şi Nicolai Brøchner, doi tineri ciclişti cu un potenţial foarte mare pentru clasicele pe pavate.

Single Post Navigation

2 thoughts on “Pe scurt

  1. Si pe cine merge Sky acum in Turul Italiei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: