Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Ani la rând, Thor Hushovd a visat să câştige o clasică majoră şi să devină primul norvegian care îşi trece în palmares un Monument, dar tot ce a putut face a fost să adune câteva podiumuri. Duminică, Hushovd a luat startul în Milano-San Remo, însă ciclistul lui BMC nu a contat deloc în lupta pentru victorie, care a fost obţinută de compatriotul său, Alexander Kristoff, acesta aducându-i Katushei unul dintre cele mai mari succese din istoria de nici şase ani a echipei ruse, unde a ajuns după ce a trecut pe la BMC, formaţie ce i-a acordat puţine şanse în cele două sezoane petrecute acolo.

Unul dintre cei mai versatili ciclişti din plutonul actual, capabil să se descurce bine pe plat, pe dealuri, pe pavate, dar şi în contratimpurile scurte, Kristoff şi-a început cu adevărat cariera odată cu venirea la Katusha, care a crezut în el şi l-a crescut pentru a deveni principalul sprinter al echipei. An după an, nordicul a făcut paşi importanţi, iar în 2014 se pare că a ajuns la maturitatea necesară pentru a deveni un actor principal în toate clasicele de primăvară, de la San Remo până la Roubaix.

Succesul din “La Primavera” reprezintă o confirmare a potenţialului pe care îl are Alexander Kristoff, dar şi un prim obiectiv bifat în acest sezon, la startul căruia şi-a propus să se impună într-o clasică Monument şi într-o etapă din Turul Franţei. Dacă va avea în luna iulie forma bună arătată în aceste săptămâni, norvegianul are toate şansele să îşi îndeplinească şi al doilea ţel pentru 2014 şi chiar să lupte în ierarhia tricoului verde. Până atunci, pentru Kristoff urmează alte oportunităţi – Dwars door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Turul Flandrei şi Paris-Roubaix – de a obţine noi victorii şi a-şi construi un palmares important.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: