Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

În mod normal, după victoria superbă din Strade Bianche, aici trebuia să se afle Michal Kwiatkowski, însă balanţa s-a înclinat în defavoarea polonezului duminică după-amiaza, atunci când Alejandro Valverde a câştigat Roma Maxima. Spaniolul, criticat de multă lume după tactica aleasă în Strade Bianche, acolo unde a dat senzaţia că s-a mulţumit cu locul al treilea, deşi părea să poată lupta pentru victorie, a ţinut să le închidă gura criticilor şi a făcut-o în stil mare, câştigând cursa din Italia la capătul unei acţiuni iniţiate cu ceva mai mult de 30 de kilometri înainte de final.

Este adevărat, ciclistul lui Movistar nu a fost singur, ci l-a avut alături pe Domenico Pozzovivo, cu care s-a schimbat foarte bine la trenă, însă asta nu îi ia cu nimic din merite, mai ales că ibericul, cunoscut pentru stilul său defensiv şi deseori păgubos, a impresionat acum prin faptul că a fost extrem de agresiv şi nu i-a mai lăsat pe alţii să aibă iniţiativa, hotărând să mizeze totul pe cartea atacului, fără să mai ia în calcul alte variante (pentru prima dată după multă vreme, acesta şi-a ascultat instinctul, şi nu mintea). Cum o zicală devenită clişeu spune că “norocul ţine întotdeauna cu cei curajoşi”, Valverde a rezistat până la sosire în frunte şi a devenit doar al doilea spaniol triumfător în cursa cunoscută în trecut ca Giro del Lazio.

Aflat la prima victorie din carieră în Italia (o ţară pe care a evitat-o o bună perioadă de timp după pedeapsa primită din partea CONI), ciclistul în vârstă de 33 de ani pare mult mai motivat şi mai schimbat în comparaţie cu sezoanele precedente, şi chiar dacă asta nu înseamnă că se va transforma dintr-o dată, Alejandro Valverde nu are cum să nu impresioneze la ce formă arată de câteva săptămâni. Dacă va continua astfel şi în Ardeni, peste ceva mai mult de o lună, atunci declaraţiile sale, potrivit cărora poate termina Turul Franţei cel puţin pe podium, nu vor mai părea atât de îndrăzneţe.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: