Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Într-o discuţie pe care am avut-o cu Patrick Lefevere în urmă cu câteva săptămâni, mi-a spus că se aşteaptă ca doi ciclişti ai echipei sale să aibă un sezon excelent: Michal Kwiatkowski şi Tom Boonen. Polonezul în vârstă de numai 23 de ani a impresionat deja, trecându-şi în palmares patru victorii, între acestea aflându-se şi prima a carierei într-o cursă pe etape, Turul Algarve. Mult mai titratul său coleg nu s-a lăsat mai prejos şi a răspuns cu câteva succese, dintre care cel mai important a venit la startul sezonului de clasice, şi a arătat că este într-o formă incredibilă, ca şi cum acest lucru nu ar fi fost evident după Turul Qatarului.

Dacă în Omloop Het Nieuwsblad nu a fost unul dintre protagonişti, belgianul şi-a luat revanşa în cealaltă cursă pe pavate a week-end-ului – Kuurne-Bruxelles-Kuurne – pe care a câştigat-o pentru a treia oară, stabilind un nou record. Prezent la start după ce sâmbătă a trecut printr-o zi extrem de dificilă (din cauza frigului şi a ploii), Boonen a profitat din plin de echipa puternică avută la dispoziţie şi cu ajutorul acesteia a iniţiat mişcarea câştigătoare, pe unul dintre dealurile de referinţă ale Flandrei, Oude Kwaremont.

Ajutată de Belkin, Omega Pharma-Quick Step a controlat perfect acea acţiune şi nu le-a permis în nicio clipă urmăritorilor să se apropie la mai puţin de un minut, deşi în pluton se aflau mulţi oameni puternici, între care şi britanicul Ian Stannard, învingătorul din Omloop. Finalul, aşa cum era de aşteptat, i-a aparţinut lui Boonen, care s-a redresat după o mică eroare şi arătat că sprintează în continuare ca în vremurile bune, luându-i faţa olandezului Moreno Hofland, un rutier ce începe să îşi construiască un nume nu doar la sprint, ci şi în clasice.

Fără a fi 100% relevantă pentru ce se va întâmpla în Monumentele pe pavate (de-a lungul timpului, în acelaşi sezon, doar cinci oameni au făcut dubla Kuurne-Bruxelles-Kuurne – Turul Flandrei şi numai unul s-a impus în Kuurne şi Paris-Roubaix), cursa din Belgia le-a arătat principalilor adversari ai lui Tom Boonen, Fabian Cancellara şi Peter Sagan, nivelul la care se află maşinăria numită Omega Pharma-Quick Step, cu fostul campion mondial în rol de comandant şi Zdenek Stybar, momentan absent din prim-plan (dar şi din Kuurne), pregătit să pună în scenă un “Devolder”.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: