Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Richmond 2015 – o clasică de primăvară în septembrie

Richmond RR

Personal, consider că organizatorii Campionatelor Mondiale de peste un an au dat lovitura prin decizia de a introduce pavate pe traseul cursei pe şosea. Ciclismului îi lipsea de ceva vreme o astfel de ediţie, iar americanii (oarecum paradoxal) au fost de părere că piatra cubică poate condimenta competiţia din 2015, care are toate şansele să intre în istorie (evident, dacă şi rutierii vor fi de acord). Oficialii de peste ocean au gândit un circuit urban în lungime de 16,5 kilometri, ce va avea trei secţiuni cu pavate, toate în a doua jumătate.

Primul sector – Shockoe Slip – va fi pe plat, greul urmând să înceapă cu adevărat odată cu Libby Hill Park, un deal cu drumuri înguste, acoperit parţial cu pavate. De acolo se coboară şi se mai merge puţin până la cel mai dificil punct de pe traseu, a doua ascensiune aflată în meniu. Este vorba despre 23rd Street (jumătate asfalt, jumătate piatră cubică), acolo unde panta maximă e de 20%. Căţărarea va reprezenta o excelentă oportunitate de atac, mai ales că vine nu departe de final (aproximativ doi kilometri).

În cazul în care peste 23rd Street trece un grup, organizatorii s-au asigurat că rutierii vor avea o ultimă oportunitate de a ataca şi a ajunge în solitar la sosire: Governor Street, ascensiune în lungime de 350 de metri, ce va veni înainte de un fals plat care va pune punct cursei. Deşi nu sunt pavate precum cele din Roubaix, deşi dealurile nu impresionează prin lungime, Richmond are toate ingredientele pentru a deveni o ediţie minunată. Dacă va fi sau nu aşa, vom afla peste 580 de zile.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: