Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Organizatorii Turului Californiei au oferit noi detalii despre ediţia din acest an. Astfel, au fost anunţate echipele Pro Continentale şi Continentale invitate la start – Bissell Development Team, Jamis-Hagens, Jelly Belly, NetApp-Endura, Novo Nordisk, Optum-Kelly şi UnitedHealthcare – care li se alătură celor nouă grupări de World Tour deja confirmate: Belkin, BMC, Cannondale, Garmin-Sharp, Giant-Shimano, Omega Pharma-Quick Step, Orica-GreenEdge, Sky şi Trek Factory Racing. Cursa din Statele Unite (11-18 mai) va avea trei etape ce îşi vor pune amprenta asupra clasamentului general: un contratimp plat, în lungime de 20,1 kilometri, şi două finişuri în căţărare, pe Mount Diablo, respectiv Mountain High North.

În Italia, RCS Sport a făcut public traseul uneia dintre cele mai populare curse de o zi din calendar, Strade Bianche, care va avea câteva modificări faţă de ediţia precedentă. Cursa nu va mai pleca din Gaiole in Chianti, ci din San Gimignano, va fi mai lungă decât în 2013 (197 de kilometri) şi zece porţiuni de drum alb. Până acum, patru dintre cei şase câştigători şi-au anunţat prezenţa la ediţia din acest an, ce se va desfăşura pe opt martie: Alexandr Kolobnev, Fabian Cancellara, Thomas Löfkvist şi Moreno Moser, deţinătorul trofeului.

Continuă controversele privind Milano-San Remo: după ce autoriţătile din provincia Imperia au declarat că noua căţărare de pe traseu, Pompeiana, nu poate fi utilizată, din cauza alunecărilor de teren şi pericolelor pe care le presupune coborârea, RCS Sport a declarat că încă nu renunţă la ideea de a folosi noua ascensiune. Totuşi, dacă organizatorii vor fi obligaţi să schimbe traseul, atunci acesta va reveni la profilul dinainte de 2008, ceea ce înseamnă că nu se va mai trece peste Le Mànie. O astfel de decizie ar veni în favoarea sprinterilor, ale căror şanse la victorie ar creşte considerabil.

Programat iniţial să se desfăşoare între 13 şi 22 iunie, Girobio a fost din nou anulat, urmare a problemelor financiare cu care se confruntă de doi ani. Una dintre cele mai prestigioase curse pentru rutieri sub 23 de ani, Girobio a fost înfiinţat în 1970 şi a fost câştigat de-a lungul vremii de ciclişti ca Francesco Moser, Giovanni Battaglin, Gianbattista Baronchelli, Piotr Ugrumov, Marco Pantani, Gilberto Simoni sau Danilo Di Luca. Ultima oară când a avut loc, în 2012, Baby Giro l-a avut ca învingător pe americanul Joe Dombrowski.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: