Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Pe scurt

Chris Horner a semnat un contract cu Lampre-Merida, urmând să evolueze pentru echipa italiană până la finalul sezonului. Cel mai vârstnic câştigător de Mare Tur din toate timpurile, americanul s-a aflat în tratative cu mai multe grupări, Europcar sau Caja Rural fiind doar câteva dintre echipele la care s-a vehiculat că ar putea ajunge. În mod normal, campionul din Vuelta va debuta pentru Lampre în Challenge-ul Mallorca, la începutul lunii februarie, pentru ca mai apoi, în mai, să ia startul în Turul Italiei, unde va fi liderul formaţiei peninsulare, alături de Damiano Cunego şi Przemyslaw Niemiec.

A fost prezentat traseul Turului Cataluniei, una dintre cele mai vechi curse pe etape din lume. Ediţia cu numărul 94, programată să se desfăşoare între 24 şi 30 martie, va avea şapte etape, dintre care două se vor încheia la altitudine, pe La Molina şi Valter 2000. Aşa cum a fost cazul în ultimii cinci ani, nici acum nu va fi inclus în program un contratimp individual. Daniel Martin este câştigătorul din 2013, irlandezul anunţându-şi şi acum prezenţa la start. În afară de el, Joaquim Rodriguez, Alberto Contador, Rigoberto Uran, Chris Froome, Ivan Basso şi Nairo Quintana vor mai putea fi urmăriţi în cursa iberică.

Czewslaw Lang, directorul Turului Poloniei, a anunţat că ediţia din această vară va avea o etapă care se va încheia în Slovacia, pentru prima oară în istorie. Runda a cincea va fi cea în care plutonul va trece graniţa, fiind şanse foarte mari ca sosirea să fie în căţărare, în Munţii Tatra. La fel ca în 2013, când primul la general a fost ciclistul olandez Pieter Weening (Orica-GreenEdge), cursa se va termina pe străzile Cracoviei, cu un contratimp individual.

Au apărut informaţii şi despre traseul Criteriului Dauphiné, una dintre cursele folosite de rutieri drept repetiţie oficială pentru Turul Franţei. Potrivit ziarului Le Dauphiné, ultima etapă se va încheia la altitudine, în staţiunea Courchevel, care a mai găzduit finişuri la ediţiile din 1997 (Richard Virenque), 2000 (Marco Pantani) şi 2005 (Alejandro Valverde) ale Turului Franţei. Aflată în regiunea Rhône-Alpes, Courchevel are 21,8 kilometri lungime şi pantă medie 6,3%.

Venezuela va continua să fie sponsorul secundar al lui Androni Giocattoli, echipă care din 2015 sau 2016 se gândeşte să aplice pentru o licenţă World Tour. Gruparea manageriată de Gianni Savio a făcut deja câţiva paşi pentru a concura mai mult în afara Italiei, prin transferurile lui Kenny Van Hummel şi Johnny Hoogerland, campionul Olandei. Drept urmare, Androni Giocattoli-Venezuela a primit invitaţii pentru două importante clasice pe pavate, E3 Prijs Harelbeke şi Gent-Wevelgem, iar în perioada următoare are toate şansele să îi fie acordate wild card-uri şi pentru clasicele din Ardeni.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: