Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Bretagne-Séché, Cofidis, IAM şi NetApp-Endura

sunt echipele Pro Continentale preferate de Amaury Sport Organisation pentru ediţia cu numărul 101 a Turului Franţei. MTN-Qhubeka, trecută cu vederea de RCS Sport, nu a primit nici acum o invitaţie, astfel încât singura şansă a echipei africane de a debuta într-un Mare Tur rămâne Vuelta. Până atunci, Christian Prudhomme şi ASO şi-au făcut bine calculele, invitându-le la startul Marii Bucle pe Bretagne-Séché şi Cofidis (singurele echipe franceze cu licenţă Pro Continentală), pe NetApp-Endura (prima grupare germană după patru ani în Le Tour) şi pe IAM (poate cea mai puternică formaţie din al doilea eşalon).

Ce pot oferi aceste echipe şi cu cine s-ar putea prezenta la startul de pe 5 iulie?

– Bretagne-Séché – dacă nu ar fi intrat în posesia unui wild card, gruparea manageriată de Joël Blévin mai mult ca sigur ar fi dispărut din pluton, existenţa sa depinzând în fiecare an de o prezenţă în cursa din Hexagon. Cei mai importanţi oameni ai lui Bretagne-Séché sunt Brice Feillu, Romain Feillu, Anthony Delaplace şi Eduardo Sepulveda, iar singurul obiectiv va fi o victorie de etapă, care poate veni doar după o evadare.

– Cofidis – se va afla la al 18-lea start consecutiv în Turul Franţei şi va încerca să facă uitate rezultatele slabe de la ultimele ediţii. Jérôme Coppel, Christophe Le Mevel şi Rein Taaramäe îl vor susţine pe spaniolul Daniel Navarro, care a declarat că scopul său este să termine în top zece. Totodată, aceştia sunt capabili, în cazul unei conjuncturi favorabile, să îi aducă un succes lui Cofidis, care se va mai baza şi pe Julien Simon în tentativa de a câştiga o etapă după şase ani.

– IAM – echipa elveţiană a fost extrem de inspirată cu transferul lui Sylvain Chavanel, prezenţa acestuia în lot fiind sinonimă cu o invitaţie pentru Turul Franţei. Pe de altă parte, la fel de adevărat este că IAM nu stă doar în fostul purtător al tricoului galben, fiind capabilă să obţină rezultate importante prin Mathias Frank, Heinrich Haussler, Thomas Lövkvist sau Johann Tschopp. Mai mult ca sigur, IAM va fi una dintre protagoniste, mereu la atac în cursa din luna iulie.

– NetApp-Endura – după Giro 2012 şi Vuelta 2013, NetApp îşi completează CV-ul cu o participare în Turul Franţei, fiind prima echipă germană din ultimii patru ani care ajunge acolo. Liderul său va fi Leopold König, care va avea aceleaşi obiective cu care a luat startul în Turul Spaniei: un succes de etapă şi un top zece. În afară de ceh, din distribuţia pentru Marea Buclă ar mai putea face parte Sam Bennett, Tiago Machado, Bartosz Huzarski şi Jan Barta.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: