Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Rutierul săptămânii

Începând de astăzi, inaugurez această rubrică pe blog, care îi va aparţine ciclistului cu cea mai impresionantă evoluţie în cursele desfăşurate săptămâna trecută. Duminică, Simon Gerrans a devenit primul rutier din istorie triplu învingător în Turul Down Under, dar nu lui îi aparţine acest prim articol, ci lui Nairo Quintana, care a arătat o formă minunată încă din startul sezonului şi a câştigat a opta ediţie a Turului San Luis (cea mai dificilă de până acum din punct de vedere al traseului), devenind primul columbian triumfător în cursa din Argentina.

Turul San Luis a debutat cu o surpriză, victoria lui Phil Gaimon, după o evadare judecată greşit de pluton. Tocmai de aceea, americanul s-a trezit cu un avans foarte mare, de aproape patru minute şi jumătate, datorită căruia mulţi au început să creadă că poate da lovitura în America de Sud. Pe hârtie, şansele lui Gaimon au crescut după cea dintâi sosire la altitudine, atunci când a sosit în acelaşi timp cu favoriţii, însă rutierul lui Garmin-Sharp a avut parte de o dură trezire la realitate pe Cerro El Amago, acolo unde Nairo Quintana a atacat devreme şi a recuperat incredibil, finalul zilei găsindu-l la doar patru secunde de lider.

Poate cel mai impresionant moment în evoluţia columbianului a venit în contratimpul individual din etapa a cincea, câştigat de italianul Adriano Malori. Quintana, care a arătat progrese la contratimp încă din Turul Andaluziei 2013, a mers excelent pe traseul valonat din San Luis, asigurându-şi locul întâi la general, cu o zi înaintea ultimului final în căţărare, pe care sud-americanul l-a controlat perfect, permiţându-şi să îi lase pe adversarii săi să lupte pentru victorie.

După acest al cincilea triumf al carierei într-o cursă pe etape (Turul Murciei, Route du Sud, Turul Ţării Bascilor şi Turul Burgosului), Nairo Quintana este mai mult decât pregătit pentru a fi liderul lui Movistar într-un Mare Tur. Singura întrebare e dacă asta se va întâmpla în Giro sau Le Tour, iar răspunsul este la sponsorii echipei.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: