Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Ciudată şi curioasă

astfel poate fi descrisă decizia RCS Sport de a nu-i acorda o invitaţie pentru Il Giro lui MTN-Qhubeka, preferând-o în locul acesteia pe Neri Sottoli-Yellowfluo, echipă care în 2013 a fost în centrul atenţiei pentru scandalurile de dopaj în care au fost implicaţi Danilo Di Luca şi Mauro Santambrogio. Mauro Vegni, directorul tehnic al competiţiei, a pus această hotărâre pe seama dorinţei organizatorilor de a ajuta ciclismul italian, însă ceva nu se leagă, pentru că Ceramica Panaria (actuala Bardiani) nu a beneficiat de acelaşi tratament în 2009, la un an după ce rutierul său, Emanuele Sella, a fost depistat pozitiv în Corsa Rosa. Nu spun că Neri Sottoli ar fi trebuit ostracizată pentru totdeauna, dar se impunea să stea un an în “carantină”, şi nu pentru a ispăşi o pedeapsă, ci pentru ca RCS Sport să îşi păstreze integritatea pe care îi place să o aducă de atâtea ori în discuţie.

Aceasta e partea ciudată a poveştii; partea curioasă are legătură cu loturile celor două formaţii şi nivelul de competitivitate al acestora. Gruparea manageriată de Luca Scinto are cel mult trei rutieri care ar putea anima cursa (Francesco Chicchi, Simone Ponzi şi Matteo Rabottini), în timp ce MTN-Qhubeka s-ar fi prezentat la start cu o distribuţie mult mai puternică – John-Lee Augustyn, Gerald Ciolek, Linus Gerdemann, Ignatas Konovalovas, Louis Meintjes, Sergio Pardilla şi Daniel Teklehaymanot – capabilă să se facă remarcată indiferent de scenariu şi indiferent de teren.

Practic, s-a văzut cât de mult contează absenţa lui Michele Acquarone, fostul director al cursei, mereu deschis către nou şi dornic să promoveze Turul Italiei în toată lumea, astfel încât competiţia să continue să crească. Pentru că exact asta a ratat Il Giro, o oportunitate fantastică de a-şi face publicitate pe continentul african, o piaţă în continuă dezvoltare, pe care Turul Franţei şi ASO cu siguranţă nu o vor evita în viitorul apropiat.

Cui a acordat RCS Sport invitaţiile pentru cursele de World Tour pe care le patronează:

– Tirreno-Adriatico (12-18 martie): Bardiani, IAM, MTN-Qhubeka, NetApp-Endura

– Milano-San Remo (23 martie): Androni Giocattoli-Venezuela, Bardiani, IAM, MTN-Qhubeka, Neri Sottoli-Yellowfluo, NetApp-Endura, UnitedHealtcare

– Turul Italiei (9 mai-1 iunie): Androni Giocattoli-Venezuela, Bardiani, Colombia, Neri Sottoli-Yellowfluo

– Il Lombardia (5 octombrie): Androni Giocattoli-Venezuela, Bardiani, Caja Rural, Colombia, IAM, Neri Sottoli-Yellowfluo, NetApp-Endura

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: