Cafe Roubaix

Despre ciclismul de azi şi cel de altădată

Alexandr Pliuschin: “În ciclism contează doar să câştigi curse”

Anul trecut pe vremea asta, am vorbit cu Alexandr Pliuschin, care se afla pe punctul de a se transfera la o echipă importantă, cu ajutorul căreia dorea să se facă remarcat în clasicele din Ardeni şi în Turul Elveţiei. Acea echipa era IAM, însă rezultatele lui Pliuschin nu au fost cele pe care acesta le aştepta, iar fostul campion al Moldovei a părăsit gruparea la finalul stagiunii. Ce s-a întâmplat în ultimele luni şi care sunt planurile sale pentru anul viitor, când va concura pentru Sky Dive Dubai? Aflaţi din interviul următor.

– Alexandr, după un foarte bun sezon 2012, te-ai transferat la IAM. Cu ce gânduri ai pornit la drum?

Am avut obiective mari şi o motivaţie puternică, însă din nefericire nu putem face întotdeauna lucrurile aşa cum am planificat. Partea bună este că suntem capabili să învăţăm din greşeli.

– Într-adevăr, lucrurile nu au mers aşa cum ai vrut. Ce s-a întâmplat?

Am comis câteva greşeli în pregătirea mea, iar apoi m-am îmbolnăvit, totul a mers prost şi nu am mai putut recupera.

– Au fost şi câteva curse pe care nu le-ai terminat.

Au fost mai multe curse pe care nu le-am încheiat. În unele dintre acestea, atunci când îţi dai seama că nu te poţi lupta pentru un rezultat bun, trebuie să dai 100% din ce ai pentru echipă şi pentru lideri, deoarece nu există niciun motiv să te epuizezi luptând pentru ultimele locuri, asta doar dacă nu cumva te afli într-o cursă pe etape. Da, au fost curse în care am fost bolnav şi din această cauză am abandonat.

– La polul opus, un lucru bun este că ai concurat în clasicele din Ardeni, care îţi plac atât de mult. Cum a fost acea experienţă?

Le iubesc, însă asta nu este suficient. Acele curse sunt precum Campionatele Mondiale, trebuie să te afli la cel mai înalt nivel, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul meu.

– Cum ai descrie sezonul petrecut alături de IAM? Care sunt lucrurile pozitive?

Nu a fost vorba despre echipă, ci despre mine. Poate să fie cea mai bună echipă din lume, atunci când nu eşti mulţumit de tine, lucrurile nu vor merge mai bine. Nu am fost mulţumit de mine însumi şi am avut un sezon slab. Se întâmplă în ciclism şi nu numai aici, dar cel mai important lucru este că am descoperit motivul, am învăţat din greşeli şi acum muncesc pentru a reveni la cel mai înalt nivel. IAM este o echipă extraordinară, în special patronul, Michel Thétaz, şi ar trebui să fim fericiţi şi să ne simţim norocoşi pentru că avem astfel de oameni în ciclism.

– Acum vei merge la Sky Dive Dubai, o echipă Continentală, dar cu ambiţii mari pentru viitor. Ce te-a determinat să semnezi cu aceasta?

Destinul, cred. De asemenea, am avut sentimentul că este cel mai bun lucru pe care pot să îl fac.

– Şi ce obiective vei avea pentru 2014?

Obiective… Să realizez ceea ce nu am reuşit în 2013: să câştig curse, deoarece despre asta e vorba în ciclism.

Single Post Navigation

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: